Søndag

04.09.2023, 07:15

Begynner dagen stille og rolig med enda et lag sparkel..det blir vel bra til slutt!

Joa..det er ganske så kjedelig, men får gjort litt annet mens jeg venter på at det skal tørke.

Rydder sammen tørre sopper og klargjør kjøkkenet for tjeneste etterpå.

Har endel sopper nå, ass:) har litt lyst til å prøve meg på syltet sopp og soppsoya også, men vi får se. Akkurat nå er det endel andre ting på planen..sparkle og male den avkappede vinduskarmen, f.eks!

Det bør jo også tørke litt, så da kan jeg pakke ferdig flaskestativet

Gleder meg til å få det ut😂

Det kommer en gjest nede etterpå, så jeg burde få gjort klart og gått over der nede. Heldigvis vasket jeg ganske nøye på torsdag(?), så det er ikke store jobben. Gjør klart rommet oppe først. Gjorde ikke noe der etter at vaffelmannen sjekket ut. Setter på en kokvask med kluter og edikk, det er billig strøm😊shit au, kjører en rens på kaffetraktern også, pluss at den får seg en støvsuging av løse kafferester og vasking av vanndryppern

Kan jo kjøre en oppvaskmaskin med edikk også. Så er det gjort..da er vinduskarmen tørr nok og sparkel klar for litt pussing. Drar frem soffan som lager riper i veggen..Hmm..irriterende..men det er bare en av vinklene som stikker litt på utsiden. Den kan jeg banke ned så forsvinner det problemet.

Den behjelpelige byggmesteren dukker aldri opp, så jeg begynner sjæl! Måler ganske så nøye, pensler på lim og fester, drar, gnir og moser...plingplong på telefonen..æææææ...javel 

Da må jeg avbryte midt i. Men det får gå. Der datt det inn en booking på soverommet. Greit nok, da får jeg testet sengen på gjesterommet😂damen i kjellern kommer rundt 19, så der har jeg god tid. Går opp og henter knappenåler så jeg får hengt opp strien mens jeg putter lim på resten av veggen

Dette blir jo bra😊med maling blir det enda bedre! Og akryl i hjørnene her og der gjør susen.

Siden jeg har demontert sofaen totalt kan jeg benytte muligheten til å skifte putetrekk, ta frem vinterteppet osv.

Da kan jeg vaske enda en maskin😊

Ut på tur med snuppelupp til søpla. Og på vei hjem fant vi noen steinsopper!

Gøy med så kortreist mat😊jeg har på planen å steke svinefilet etterpå, så da kan jeg lage soppstuing også. Gjestene som booket under tapetseringen kansellerte. Javel, ja. Da slipper jeg å fikse dét!

Kan gå ned og gjøre kjellern klar for leieboer. Treffer på islendern og får tatt litt inne på rommet hans også. Det trengtes😂han påstår at det er så rent der, men det er i såfall uten briller og ikke barbeint😂skravlet litt frem og tilbake med han, jeg må bytte sengen hans med den som står på eks-verkstedet, så sistnevnte kan slås ut til dobbel. Da er han herved advart.

Tid for kjøkkentjeneste! Det skal blandes ut potetsalat, stekes svinefilet, kappes løk, gulrot og nepe. Soppstuing snek seg også inn på listen. En time senere var mye gjort.

Digg dag! Jeg sporer av litt her og der, noe som fører til at jeg får gjort masse småtteri😊badekaret irriterer meg til stadighet og nå har forhenget sunket ned. Jeg kan vel bare ta det vekk....? Joa, men da må jeg gjøre noe med sluket. Det kan jeg vel få til? Lage hull så avløpslangen kommer nedi? Litt lettere sagt enn gjort, det måtte både bores, hullsages (som ikke funket), skrapes med kniv og bitene dras av med tang. Men det funker! Og jeg husket å ta med både akryl, hengselknekker og en kjettingbit opp igjen

Så ringer det på døren..hmm..damen skulle ikke komme før 19...hah! Der står det to syklister! Hva?! Joa, de booket for tre kvarter siden og bestemte seg for å gi faen i de to timene jeg har satt fra booking til innsjekk. Da var det jo flaks at jeg gjorde gjesterommet nogenlunde klart tidligere i dag! De pakker av syklene og jeg finner en dyne og en pute til. Seng får de pent dele når jeg får så kort varsel.

Jeg får laget hull i slukristen og lagt på plass, men rekker ikke vaske og male den.

Samme det, kanskje det holder med en vask. Det får også bli en annen gang.

Da er det middagstid! Svinefilet, soppstuing, potetsalat og litt gryte-grønnsaker. Litt hjemmelaget salat i midten for å få inn noe annet enn lys oransj😂det er jo hyggelig å legge opp pent og lage fin mat til seg selv! Så det ble litt løvetannvin også.

Den var slett ikke verst.

Det ringer på igjen og denne gangen var det damen nede. Får henne inn, viser henne ting og regner med at hun klarer seg ca på egenhånd.

Jaggu ble det dessert også! Kake med smarties, yoghurtsaus og bringebærcoulis😊

yammie! Da blir det vel kjapt kvelden. Er veldig fornøyd med dagen og gleder meg til å komme videre i morgen.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler