Tidlig på’n😊

11.06.2024, 04:45

Det var ikke lenge jeg var våken etter å ha stått opp igjen i går, tyve minutter eller deromkring. Våknet sånn halvveis litt over fire, slumret litt og sto opp. Skrev en lapp til naboen med spørsmål om å overta plankerester jeg kan bruke under murerbaljene med hjul på, hadde vært fint å få dem😊men kan jo være hun skal ha dem selv..vi får se. Jeg kan ikke slutte å bygge selvom jeg flytter i blokk!

Ahh, det er stille og rolig, fremdeles bittelitt tussmørkt😊

Gleder meg skikkelig til skap-henting i dag, håper vi får dem inn i bilen uten demontering! Jeg fikk aldri tilsendt noen mål, så det finner vi ut når vi er der. Jeg tar med skrutrekker og bits i tilfelle.

Så skal jeg flytte klærne inn i skapene, måle og flytte den andre hyllen enten på badet eller ned i boden. Vet ikke helt. Kommodene jeg sluttet her om dagen var bortkastet og blir dobbel jobb, de skal tilbake igjen..eller gis bort og hentes av noen andre.

Er ganske urolig og gira i dag😊det er sååååå deilig å være i gang!

Armen er bedre, den hadde veldig godt av en hviledag i går, så jeg gjør et forsøk på å la den hvile litt i dag også..

Hmm..jeg kan gå ut og grave opp ramsløk! Det skal jeg jo ha med! Og jeg har funnet en løsning på manglende spade, jeg bruker plastscoopen jeg har pleid å ha i frysern til blomkarsestilker og gressløk! Sånt skal jeg ikke ha denslags mengder av lenger.

Fikk gravd opp det jeg så av løker, det er sent på sesongen og mesteparten har visnet ned, men det ble da noen! Dro bortover med uvant lite bagasje og første oppgave ble å få ramsløk og gressløken fra i går i jorden.

Sorterte ut stener og småkvister også, sånt er mer synlig nå som forholdene er mindre.

Så var det denne sokkelskuffene da...jeg har jo veldig lyst til å ha en skuff under stekeovnen til brett og sånt..av med listen og ta en titt!

Dette burde gå greit. Ehh, ikke helt..skapet komfyren står i har noen klumper på bena som kjæsjer med festet..

Hmmm..benkeskapet fra ikea har IKKE det. Da kan jeg bytte! Bare gjør det.

Yepp! Det funker!

Helt innafor om jeg må få be! Vipps, to skuffer ved siden av hverandre! Meeeeeeeen....jeg vil jo egentlig ikke ha ikeaskapet der...det vil jeg helst ha der hvor oppvaskmaskinen sto så jeg slipper å bruke to tusen spenn på skap der. Men ikeaskapet er litt dypt og må i såfall kappes..det kan vel ikke være helt umulig? Stikker ned i boden etter stikksagen, så sparer jeg armene litt. Klar, ferdig SAG!

Joa, det funker! Det blir jo svæææært lealaust underveis, men det går. Må imidlertid ned i boden etter håndsag til hjørnene, der gir stikksagen opp. Men jeg klarer å sage LITT!

Jau! Dette kaller jeg absolutt godkjent! Etter litt justering av bena er det helt likt! Så fantastisk! Da gjenstår det bare å gjøre om oppvaskmaskinfronten til dør. Det skulle de ha fire hundre spenn for og jeg har ikke bestemt meg for om det er greit eller ikke.

Ut med den nederste hyllen som er for lav, overraskelsen er stor da skinnene viser seg å være fra Sigdal! Jasså! Så det passer såpass overens, altså! Det ble noen omganger med kosting underveis i sagingen, men litt nøyere og mer ordentlig nå når jeg rydder ting på plass og gjør klar til skap-bæring. Det er snart dags for henting😊en liten tur inn i boden med en flytteeske som lå i containeren, kaste noe søppel jeg fant bak sokkellisten og vente på sjåføren. Herlig! Er SÆRS fornøyd med dagen hittil😊

Vi får hentet skap også😊ett av gangen og slipper både demontering og remontering😊det blir akkurat passer fullt og tre turer.

Yey! Da er de på plass i sitt nye hjem! Det var imidlertid litt nedtur, de var veldig vaklete og i ganske mye dårligere stand enn jeg ble forespeilet..

Men sånt må man jo ta høyde for. Det blir massiv vasking av det ene før jeg flytter det inn på soverommet, skal ha klær i det snart, men mulig jeg skal male det først, har ikke bestemt meg enda.

Setter det ihvertfall på plass, så kan jeg flytte klær senere.

Skapet uten glassdører skal jeg ha over vaskemaskinen og der trengs det også en vask...de er imponerende møkkete🤢😂🤢

For å få det rundt vaskemaskinen må jeg ha ut bunnen, og det aner jeg ikke hvordan jeg skal få til, så jeg bare tester noe.

Det ender med at jeg brekker av listen nede, som forsåvidt ikke gjør noe, skakke ha den uansett. Meeeen jeg brekker det i skruehullet på midten også..dét var ikke helt planen. Men nå har jeg ihvertfall funnet ut hvordan jeg skal løse det! Vaskemaskinen passer inni og jeg må få på ben hvis de som er på ikke funker. Tester det først, men det blir neste gang. Nå sier jeg meg fornøyd for denne gang og drar hjem. Jeg er megahappy med dagen, benkeskap-tilpassingen gikk over enhver forventning og skapene er på plass, men skal muligens pusses opp en smule. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å dra med en gang, men jeg går ned i boden etter henter lim+tvinge og drypper nedi sprekken, snurper igjen med en plastpose og moser sammen.

Så er det tørt og klart til neste gang jeg er tilbake. Det er vel ikke såååå lenge til jeg skal fortsette mer. Men tror det er lurt å ta en pause nå, så kanskje armen ikke blir like vond som den har vært.

På vei hjem kom jeg på at jeg hadde lagt igjen gensern min..nirvana ligger også igjen..og alt yttertøyet😂javelja..mulig jeg kommer til å fryse en smule utover kvelden..hah! Neida! Det er heldigvis en ulljakke her som jeg ikke har rukket å pælme! Flaks!

Oioi! Da har jeg solgt en Smartplug for utebruk😊så fint! Men den har jeg flyttet bort, så da blir det nok en tur tilbake etterpå. Vi får se. Kanskje noen vil hente oppvaskmaskinen også😂har nettopp satt den ned til 4500,- så nå tror jeg at jeg får solgt den ganske kjapt..må ha plass til fryseren der den står, jeg tømte den i går og den er klar for flytting! Og jeg begynner å bli lei av at maskinen står der..

Det viser seg at Sigdal og Ikea-hengsler bruker like store hull, så jeg kan egentlig lage dem sjæl, men jeg tror jeg skal spandere på meg profesjonell fresing, så det blir bra. Hadde vært veldig trist å måtte kjøpe ny front fordi jeg borer for langt, for skjevt eller noe annet ræl. Jeg har spart to tusen kroner på å tilpasse skapet og kan si med happy med det. Sparte 5000,- på å bruke et annet skap på badet også.

Sånn skal skinnene monteres i benkeskapet..

Da gjør jeg det når jeg drar tilbake så jeg får tømt kjøkkenbenken for diverse greier! Gleder meg til mindre rot.

Oioi, det er liv oppe! Han skal vel dra snart..da kan jeg årne til neste som kommer i morgen😊jeg lager meg litt frokost...det blir arktisk brød med rømme, cottagecheese og syltetøy. Yammie!

Fondene kryper sakte, men sikkert oppover igjen og har gjort det en liten uke😊sånt er fint😊

Neste gang jeg drar bort skal jeg nok holde på litt i boden igjen. Få samlet sammen flytteesker som står overalt og få stablet dem i høyden.

Jeg tror jeg skal ha meg en liten lur..jeg er trøtt..hurra! Solgt en topp i butikken😊en ting mindre å pakke vekk på lørdag. 

Det blir faktisk en ørliten vannrett hvil. Veldig deilig! Også detter det inn en henvendelse fra en som vil kjøpe flyttekasser! Det er jo den perfekte anledning til å dra tilbake! Smækk! Hiver meg rundt og fyker avgårde! Rett inn i boden og dra kassene utover i hele gangen, sortere etter type og størrelse og lage annonse på hver og én! Så er det gjort og ferdig😊rekker akkurat å bli ferdig og pakker bort. Går opp og får på plass kjøkkenmaskinen i benkeskaphyllen😊og fortsetter med vaskemaskinskapet da han ringer. Jeg avbryter gladelig det jeg driver med for å selge esker jeg har funnet i konteineren! Akkurat nå angrer jeg ikke et kvekk på at jeg gadd å fiske dem opp😊det ble 300,- rett i fôret og betydelig færre esker i boden. Da kan jeg finne flere! Nå er det jo så bra system der nede😊jaggu husket jeg å hente utekontakten jeg har solgt også! Makan til fokus!

Opp og fortsette på vaskemaskinskapet...etter litt tenking, fundering, prøving og feiling kommer jeg da frem til noe! Men det er veldig vinglete, så jeg skal spandere på det noen litt lange skruer. Ben skal det kanskje også få etterhvert. 

Jeg fikk med veldig få hylleplater, så der må jeg finne på noe lurt. Tar en titt hjemme, kanskje jeg har noe som passer, eller lar seg tilpasse. Jeg kan ihvertfall bruke bunnplaten herfra, da er jeg én nærmere, og det er mulig det holder, skal bare ha vaskemidler og småtteri inni der. Tror muligens det er samme mål som Billy-hylle, og i såfall er det både ditt og datt av tilleggsgreier å få kjøpt, eller finne.

Det får holde inntil videre! Etter å ha tatt vekk bakplaten her har jeg nok til skapene på soverommet, det blir bra. De er et levende hællvette å feste...må holde oppe, holde festegreie og skrue samtidig og, NEI, jeg gidder ikke legge det ned selvom det sikkert hadde tatt halve tiden😂de blir ihvertfall litt mindre vaklete, og jeg for det på plass

Et stag kommer til å gjøre susen. Kanskje jeg monterer det en gang. Den som lever får se, jeg har fremdeles ikke brukt dem på Ivar-hyllene😂

Da er det på tide å dra hjem igjen, denne gangen med genser😊Gjesten har dratt og kommer ikke tilbake, så jeg kan støvsuge og gjøre klart til neste. Kommer en i morgen også, men hun skal være på mitt rom. Sendte henne melding i dag ang ekstra kostnad for hunden, og det var helt greit! Så flott! Da slipper jeg å grue meg til det😊

Håper knivene jeg har bestilt kommer i morgen, jeg vil ha møbler på verandaen! Jeg brukte vannkannen for første gang i dag, og det er en hendig størrelse😊kanskje jeg skal få sådd spinat og ruccola i morgen, det trengs jo der borte også😊

Oioi! En som vil kjøpe vannkoker! Så fint! Da må jeg ta med min tilbake igjen i morgen, få jeg fremdeles har en her..har en i butikken også, men dit skal jeg ikke helt enda. Men jeg bar solgt en tskjorte der i dag😊og jeg er herved på salgsmålet mitt hittil i juni😊

Ahh, for en finfin dag! Jeg syns jeg har vært ganske så dyktig i dag😊og jeg gleder meg til å få ryddet mer på plass i morgen! Skulle ønske noen kjøpte oppvaskmaskintabletter...de har jeg NULL bruk for lenger😂skal ta med en pakke ned i butikken når jeg skal dit på lørdag, kanskje de selger der.

Håper vitrineskapene har samme mål som Billy, det hadde gjort seg med en topphylle! Eventuelt kan jeg sage av den på 60 og feste på toppen, eller finne på noe annet smart. Kanskje jeg ikke trenger det i det hele tatt, jeg har ikke så mye klær..

YEZZ!! Jeg har fått et oppvaskstativ på finn som jeg skal hente i morgen! Dét trenger jeg virkelig! Da mangler jeg bare et brett eller noe det kan stå på. Kanskje jeg kan bruke det rosa😊

Fikk noen plankerester av naboen også, men de var såpass korte at jeg er i tvil om jeg kan bruke dem, skal ta med bort og se i morgen. 

Det er GØY å flytte!!!

Ute på kveldstur med Vilma og fikk kastet skapavkappet😊og på vei tilbake traff jeg på en nabo som også hadde en planke til overs😊da har jeg to😊mangler bare hjul da..som jeg har solgt massive mengder av😂men kanskje jeg egentlig ikke trenger å trille dem, de er ikke såååå himla tunge.

Nå er det langt forbi sengetid og det skal bli deilig å legge seg!

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler