Hun er flink til å spinne sitt nett,,,

13.01.2021, 16:12

Selv om jeg har studert fenomenet psykopati og narsissisme i flere år - ble jeg skremt da jeg leste denne artikkelen. Jeg visste det jo - men det er uhyggelig sterkt å få det bekreftet av andre i så sterk grad som det her blir gjort.1% av befolkningen er mange mennesker - og 3% er mye mer. Dere kan regne det ut selv for å få bedre føling med tallene - Det er skrekkinngytende mennesker det nesten er umulig å unngå - og er familien først blitt infisert - sprer den seg som uhelbredelig kreft og angriper stadig nye. Les artikkelen grundig - for det er akkurat slik det fortoner seg med denne typen kreftceller i familien. - Ta vare på barna!

---------------------------------------------------------------------------------

Hverdagspsykopaten som sprer gift og ødelegger familieidyllen

Fullblods psykopater utgjør så mye som én prosent av befolkningen. De kan aldri forandre seg. Rådet fra fagfolk er; Snu ryggen til og kom deg vekk! Deretter er det en stor gruppe mennesker som har fremtredende psykopatiske trekk. De vi kaller hverdagspsykopatene. De utgjør to til tre prosent av befolkningen. De fleste familier har dem blant seg. Hverdagspsykopatene sår splid og lager uhygge innad i en familie. De har alltid noe å utsette på andre i familien. Kanskje er det din bror, din svigerinne, din onkel eller din svigermor? Det kan i grunnen være hvem som helst. 

Hverdagspsykopaten er gjerne dominerende og tar stor plass. De mener mye om andre og de er gjerne både fordømmende og påståelige. Kanskje har de et dårlig selvbilde eller sliter med mindreverdighetskomplekser? Ikke så rent sjelden er misunnelse en drivkraft for deres ødeleggelser. Er det riktig å kalle dem psykopater? Narsissister? Eller er det mest riktig å bruke betegnelsen hverdagspsykopater? Felles for dem alle er at de opptrer på en måte som ødelegger og sprer gift til mennesker rundt seg.

De kan gjøre stor skade. La oss ta en inngiftet svigerdatter som eksempel. Hun kommer inn i en velfungerende familie som alltid har hatt det fint sammen. Den nye opptrer raskt som en giftig orm. Hun orienterer raskt etter et passende bytte. Hvem er det som utfordrer hennes posisjon i familien? Hvem kan være en trussel for henne? Hvem er det hun skal sette kreftene inn på? Edderkoppene som kan ødelegge hele familier er raske til å spinne sitt nett. Er du mor eller far i denne familien blir du satt i sjakk matt og blir ofte stilletiende vitne til at forholdet mellom barna dine blir ødelagt. Som mor og far er ditt eneste ønske å holde familien samlet. At alle barna dine skal ha et godt forhold til hverandre. Det er med stor sorg du ser at barna dine ikke lenger snakker sammen. Hvordan kunne det bli slik? Dere som alltid har vært en god og robust familie?

En hverdagspsykopat sprer gift og ødelegger for alle rundt seg

På samme måte som en fullblods psykopat er en hverdagspsykopat konstant kritisk til alt og alle rundt seg. Den ulykksalige som forelsker seg i en slik person forelsker seg som regel i det motsatte ytterpunktet; den sjarmerende, belevne og morsomme personen som tok hele rommet første gangen de møttes. Det er først etter at dere har blitt et par at problemene starter. Det begynner med kritikk av deg og din familie. Dine venner og dine arbeidskollegaer. Ingenting er bra nok. Det er en feil med de aller fleste. Hverdagspsykopaten vil gjerne at du skal dele denne oppfatningen og straffer deg dersom du ikke støtter hans eller hennes syn. Hverdagspsykopaten vil argumentere infamt og emosjonelt og det er ikke sikkert du avslører spillet til å begynne med. Som regel baserer de sin kritikk på forhold hvor de har litt rett i det de påpeker. Gir du en liten støtte i synspunktene kan de gå videre og tilslutt vokser saken i omfang. Dere begynner å kutte kontakten med resten av familien og hverdagspsykopaten klarer å isloere deg mer og mer fra de menneskene du tidligere har hatt et godt forhold til.

Familiedrama

Du ser ikke at andre blir såret. Ikke med det første. Foreldrene dine er kanskje av den varsomme typen? De ønsker ikke å involvere seg for åpenlyst, men de sitter og bivåner hele familiedramet med stor sorg og uro. Hverdagspsykopaten kan i all sin manipulasjon være både plump og pompøs, men det er vår frykt og vår redsel for å gripe inn som gjør det mulig for dem å herje med menneskene rundt oss.

I dagens mer moderne verden bruker de også sosiale medier aktivt. De blokkerer sine fiender og lager mye styr rundt sine utestengelser. Det skal rettferdiggjøres best mulig. En hverdagspsykopat er flink til å snu hele situasjonen på hodet og de projiserer sine egne handlinger over på offeret. Derfor er det ikke hverdagspsykopaten som snur ryggen til deg. Det er du som har skapt en alldeles uholdbar situasjon for dem og det er du som har trukket deg vekk. Sympatien ligger nesten bestandig hos hverdagspsykopaten. Så lenge spillet er i gang. Når spillet rakner vil du føle deg både dum og tåpelig. Hvorfor så du ikke dette sjofle spillet tidligere? Hvorfor lot du det gå så langt? Var det ikke åpenbart at alle problemene startet da hverdagspsykopaten kom inn i familien?

Tenk etter; har du en hverdagspsykopat som lager bølger i din egen familie? Har du en person som lager ugreie familieforhold? Som gjør at du går på tå hev i ellers hyggelige familiebegivenheter eller som i verste fall får deg til ikke å delta? Da er det kanskje på tide å ta opp problemet?

Kampen mot hverdagspsykopaten er den samme. Du må slå kiler inn i all løgnen. Konfrontér løgnene. Vis frem personen bak masken og sannsynligvis er det riktige også her å komme seg vekk. Hvorfor skal du leve et miserabelt liv med en person som sprer gift og uhygge? Klarer du å sette ord på følelsene dine? Til dine omgivelser? Lykkes du ikke å parkere hverdagspyskopaten blir du sakte men sikkert skrudd ned og isolert fra alle du egentlig bryr deg om. Hverdagspyskopaten kan sitt spill. Du er offeret og taper garantert om du ikke handler før det er for sent.

Del artikkel:

Relaterte artikler