Vårens begynnelse

19.02.2019, 14:25

Da har Februar ankommet. Ute regner og snør det om hverandre. Her inne i huset derimot ser jeg at våren er i ankomst. Dagene blir langsom lengre og jeg har begynt å tenke på varmere dager. De første frøene som jeg har stoppet i jorda er paprika og chili. Ikke så lenge etter fulgte tomatene. Disse står nå i vinduskarmen og ser på snøen.

 

 

Omtrent samtidig begynte jeg smått med noen vårblomster fra frø. Erfaringsmessig fra tidligere år har jeg tenkt at det er lurt å starte tidlig med blomster, da det tidligere har tatt veldig lang tid før de får litt fart på voksinga. Da jeg hadde fått tak i frø til Aubrieta, Krage, såpeurt, purpursolhatt og høstfloks, begynte jeg like godt med disse også. De trengte varme ved spiring, derav satte jeg igang spireprosessen på baderomsgulvet der det var varmt og godt. Halvparten spiret, men jeg var litt treig med å få de ut i lyset. Dermed så de plutselig både lang og spinkle ut da jeg satte disse ut i veksthuset for å få litt ekstra lys. I veksthuset har jeg hele vinteren hatt litt varme på pga sitrustreet som gjerne vil ha det over 3-5 grader. Allerede nå på våren har jeg sett at temperaturen i vekshuset kan skyte i været på solfylte dager, og jeg har til og med sett temperaturerer på 17 grader!!

 

Jeg er derimot ikke så sikker at veksten er så effektiv på disse blomsterspirene. I mellomtiden har jeg sådd en til ladning med disse, se om jeg klarer å få til disse bedre.

 

Tidlig i januar fant jeg også noen uttørkede potter med påskeliljeløker i garasjen. De viste tegn til spiring, så jeg kunne ikke la være å ta de fram. Jeg satt de i nye potter og satte de ute i veksthuset. Og selv om det kanskje er litt tidlig med påskeliljer, så er det artig å se at noe har begynt å blomstre der inne og liver opp litt. Jeg har også satt mine pelargoniablomster fra i fjor der.

 

 

Jeg vil påstå at nå har vekstsesongen begynt hos meg i drivhuset. Nå har jeg også begynt å tenke på spinat, reddik og salat. Jeg har fått lært at disse vekstene ikke trenger så mye varme for å vokse, derav har jeg nå begynt å så disse i mine murdunker og venter i spenning på om spiring kommer til å skje :-)

Tiden vil vise om dette vil gi noen frukter..

Del artikkel:
nuet.io
Ny plattform for mobilblogging.
Sikker lagring på server i Norge.
Lag gratis bruker Tjenesten er levert av Bloggi og Borondi AS.

Relaterte artikler