Nytt år, nye muligheter

20.03.2020, 22:15

Det er lenge siden jeg sist skrev i denne bloggen. Siden sist har barn nr 3 kommet, en sommer og vinter har snart gått. Det er svært hektisk som trebarnsmor (som flere forstår) og inspirasjon for å skrive litt borte. Det har vært interessant første året i veksthuset. Når jeg nå begynner å planlegge neste sesong innser jeg at noe må revideres og forbedres. Noen vekster fungerte dårlig og et lite ønske om mer effektivitet er ønskelig. Jeg vil naturligvis at jeg skal få mest mulig ut av mitt fristed. 

I fjor gjorde jeg et forsøk på melon. Det gikk dessverre svært dårlig. Den så laber ut hele veien, han vokste dårlig, og ble oppspist av bladlus. Det neste store problemet mitt var bladlus. Bladlusene kom allerede tidlig vår på noen roseplanter som stod i potter. Disse spredde seg naturligvis til spesiellt chili og paprikaplantene, samt bladpersillen og til og med sitrontreet fikk sin dose. I år blir det nok full krig for å ta rotta på disse små... Pollinering av de ulike grønnsakprosjektene var også en utfordring som jeg tok tak i litt for sent. En gresskarplante samt en squashplante så utrolig flott, men de bar ingen frukt. Jeg fant en artikkel om noen som hadde et lignende problem. Der løste de problemet med flere insektpopulære blomster inne i veksthuset/lysthuset. Derfor har jeg en idé om å gjøre noe lignende. Lavendel, 

Andre endringer blir så lite som: Mer av noe og mindre av annet + sammenplanting av vekster blir et nytt prosjekt. I visse aspekter synes min kjære mor at det ikke er like smart. Allikevel kan jeg ikke gjøre annet enn prøve og evt feile eller vise henne motsatt ;-) 

Det siste jeg har begynt å prøve meg på er Bokashi. Bokashi er skikkelig i vinden og jeg må innrømme at jeg ble inspirert til å prøve. Når man tenker seg godt om er jeg ikke sikker om det er lønnsomt. Men jeg håper at det allikevel gir gode resultater. Bokashi er en prosess som går over minst 6 uker (inkludert fylling av bokashibøtta med matavfall) 2 uker fermentering og 2 uker i kontakt med jord. Om 1 uke er min første bøtte klar etter fermentering og skal inn i "jordfabrikken". Jeg kan forteller mer om den om noen uker når den prossessen er klar.

Imellomtida spirer det i vindusskarmene og i veksthuset kommer både de første skuddene på ulike vekster og påskeliljene som jeg satte i jord i februar blomstrer flittig. Jeg klarer nesten ikke vente på at sesongen skal begynne på ordentlig, men med utsikt over nesten en halv meter snø i hagen samt snø i luften innser jeg at det kan nå ta en stund

Del artikkel:
nuet.io
Ny plattform for mobilblogging.
Sikker lagring på server i Norge.
Lag gratis bruker Tjenesten er levert av Bloggi og Borondi AS.

Relaterte artikler