Børufsen tilbake fra Start og før Mjøndalen-kampen

31.07.2020, 15:46

 

Børufsen tilbake i startelleveren for første gang på over to år.

 

Espen Børufsen startet sin første kamp på to år og 21 dager, da Start gjestet Aalesund på Color Line stadion.

Start tapte kampen 3-2, en kamp som på Sørlandet mest kommer til å bli husket for det filmingen som førte til straffespark til hjemmelaget, men for bortelaget var det allikevel noe positivt å hente.

Rutinerte Børufsen, som har over 300 kamper for klubben, var tilbake i startoppstillingen for første gang siden hjemmekampen mot Stabæk 8. juli 2018.

Vingen har fått innhopp i fem kamper denne sesongen, men var endelig tilbake der han hører hjemme. Børufsen var live på klubbens Facebook-side og fortalte hvordan det føltes å komme tilbake på laget.

–         Det betyr veldig mye. Formen begynner å komme. Jeg har fortsatt litt å gå på, for jeg har vært ute veldig lenge, men det er utrolig deilig å komme innpå og kjenne at jeg har noe å bidra med, sa Børufsen.

–         Først og fremst er det veldig godt å komme tilbake igjen og være med å spille. Og så har jeg blitt veldig imponert over det Jesper (Daland) og mange av de unge har levert. Det står respekt av det.

 

Må stole på ungdommen

Og Start har måtte stole på deres unge spillere denne sesongen. Talenter som Kristoffer Tønnessen, Afeez Aremu, Eman Markovic, Mikael Ugland og Jesper Daland har fått mye spilletid i år, og spesielt har sistnevnte markert seg på laget.

Vigør-gutten Jesper Daland kom til Start fra Stabæk før 2019-sesongen, men ble skadet og var ute hele sesongen. Dermed har det blitt mange treningstimer på styrkerommet sammen med lagkamerat Børufsen. Denne sesongen har Daland vært fast inventar i Start-forsvaret, og han uttalte seg også på Facebook live om hvordan det var å få Børufsen tilbake.

–         Vi har en veldig ung stall, og har vært en veldig ung ellever i mange kamper, så det er godt å inn en som har vært i gamet lenge og har spilt noen eliteseriekamper før, sa Daland.

–         Han kommer inn og bidrar med en gang, og han har noen fantastiske ferdigheter som vi nyter veldig godt av.

En annen spiller som var tilbake på laget mot Aalesund, var Adeleke Akinyemi. Den nigerianske spissen kom til Start i 2018 i en millionovergang fra latviske FK Ventspils.

Han spilte 14 kamper i nedrykkssesongen for Start, og var mannen som skulle skyte laget opp igjen fra OBOS-ligaen i 2019. Dessverre gikk han på en skade etter bare 35 minutter av første serierunde, noe som holdt han ute i nesten halvannet år.

Mot Aalesund kom han innpå de siste åtte minuttene, og han kan bli en viktig brikke utover sesongen når han kommer tilbake i kampform. Trolig blir det ingen startplass med det første, men han vil trolig være aktuell for et lengre innhopp i kampen mot Mjøndalen på søndag.

Trener Joey Hardason var selvsagt ikke fornøyd med prestasjonen og resultatet mot Aalesund, men var glad for at han hadde sine to spillere tilbake i aksjon.

–         Espen leverer veldig godt og så lenge han orker er han med å bidra med mye, og fantastisk gjort av begge to å komme tilbake og være i en situasjon der de kan bidra for laget. Det er sterkt gjort etter alt de har vært igjennom.

 

Skadesituasjon og før kampen mot Mjøndalen

Hardason kom også med en oppdatering på skadesituasjonen for resten av laget. Målvakt Jonas Deumeland, midtbanespiller Afeez Aremu og angriper Martin Ramsland var alle tilbake i trening, mens målscorer Mathias Bringaker, som gikk på krykker etter kampen mot Aalesund, også var på vei tilbake.

–         Forhåpentligvis ikke noe alvorlig, sa Hardason om den tidligere Viking-spissen.

Mjøndalen har i likhet med Start ikke hatt marginene på sin side, og laget kommer revansjesugne til Sør Arena på søndag. Men Start-trener Hardason ville helst fokusere på eget lag.

–         Jeg forventer først og fremst et Start-lag som er i 100. Ikke bare i deler av kampen, men gjennom hele kampen. Mot de store lagene, Rosenborg, Molde, Brann, så er vi det igjennom hele kampen. I de andre kampene så har vi perioder der vi faller på et unødvendig lavt nivå. Det har kostet oss poeng!

Mjøndalen ligger på 14.-plass med åtte poeng, to poeng mer enn Start på 15.-plass. Laget til Vegard Hansen har slitt i det siste og står med seks strake tap.

–         Det er tungt. Vi hadde en fin prat etter forrige kamp, da vi hadde en dårlig prestasjon. I dag blir det en litt rar kamp igjen, men fasiten ligger der. Seks strake tap. Du skal ha sterk rygg for å tåle det, men det har vi, sa Hansen til VG etter kampen tapet mot Odds Ballklubb.

Sist gang lagene møttes på Sør Arena var i OBOS-ligaen i 2017, et oppgjør Start vant 2-1. Lagene spilte uavgjort 1-1 i 2015 i Eliteserien, mens oppgjøret i OBOS-ligaen 2012 endte med 3-0-seier til hjemmelaget.

 

*Bilder hentet fra Starts Facebook-sending.

 

Egil Imenes

 

 

Del artikkel:


Relaterte artikler