Aremu klar for tyske St. Pauli

24.08.2020, 17:18

Start-spilleren Afeez Aremu har signert for 2. Bundesliga-klubben FC St. Pauli.

foto: eget bilde

Det melder den tyske klubben selv på sitt eget nettsted. Midtbanespilleren har signert en kontrakt frem til 30.juni 2023. Klubbene har blitt enige om ikke å gå ut med overgangssum. 

 

– Med Afeez får vi et element som manglet i troppen så langt. Han har allerede fullført flere sesonger på et høyt nivå og er i på samme tid i en alder der han fortsatt kan utvikle seg, sa hovedtrener Timo Schultz.

– Jeg er glad for at jeg endelig er her. Da tilbudet kom fra St. Pauli, trengte jeg ikke å tenke to ganger. Det er en stor klubb, og for meg er forandringen det neste viktige trinnet i utviklingen min. Nå kan jeg ikke vente med å bli kjent med lagkameratene mine og begynne å jobbe, sa Aremu selv til FCSTPauli.com 

Aremu kom til Start i 2018 etter å ha imponert for Nigeria i WAFU Cup of Nations sammen med Isaac Twum (Ghana). Han fikk en knalldebut da han scoret han satte inn lagets fjerde mål i 4-1-seieren over Tromsø på Sør Arena. Den første sesongen endte allikevel med nedrykk, men Aremu brukte 2019-sesongen til å virkelig utvikle seg til en essensiell spiller for laget.

Aremu står i dag med 63 A-lagskamper for IK Start og har scoret fem mål. Han har blitt en av lagets viktigste spillere på grunn av hans høye arbeidsinnsats og evne til å dekke store flater.

Denne sesongen står midtbanespillere kun med fire kamper, etter at han har måtte stå over en rekke kamper grunnet et kutt i kneet påført av et fall på sykkel.

Hans nye klubb, St. Pauli, endte på en 14.-plass forrige sesong, og lagets trener Timo Schultz har sett etter «en fysisk sterk midtbanespiller» som kan hjelpe med å demme opp for motstandernes angrep. Laget slapp inn 50 mål på 35 kamper og har allerede forsterket seg foran den kommende sesongen.

Målvakten Dennis Smarsch (Hertha Berlin), høyrebacken Luca Zander (Werder Bremen II), den kosoviske landslagsbacken Leart Paqarada (Sandhausen), midtbanespilleren Lukas Daschner (MSV Duisburg) og spissen Rodrigo Zalazar (på lån fra Eintrach Frankfurt) er bare noen av forsterkningene foran 2020/21-sesongen.

Klubben, som tidligere har hatt nordmennene Morten Berre, Tore Pedersen, Vegard Eggen Hedenstad, Leo Skiri Østigård og Mats Møller Dæhlie i stallen, har ikke spilt på høyeste nivå siden 2010/11-sesongen og har to fjerdeplasser i 2. Bundesliga som beste resultat de siste ni sesongene. Men klubben er allikevel kjent som en av de mest populære klubbene i Tyskland og har fått kult-status på grunn av klubbens verdier.

Det anslås at Hamburg-klubben har rundt elleve millioner fans på verdensbasis, og det var den første klubben som nektet nazister adgang til kampene sine. Supporterne har også stått i spissen for antirasistiske, antikommersialistiske og venstreorienterte aktivistmiljøer internasjonalt.

Supporterne støtter også klubben uansett om de spiller i 2. eller 3. Bundesliga, og de snitter nærmere 30 000 tilskuere på hjemmebanen deres Millerntor-Stadion. Dette var noe Møller Dæhlie virkelig fikk oppleve i hans tid i Hamburg.

– Fansen er lett å bli glad i. Jeg har ikke sett maken. Det var faktisk helt ekstremt. Da jeg var der gikk det ikke så bra, og hvor som helst ellers hadde vi blitt pepet ut.

– Om det er Bundesliga eller nivå tre betyr ikke så mye for supporterne så lenge innsatsen er maks. Klubben holder til på et spesielt område, er litt venstreorientert politisk og har en del sterke meninger. En spennende klubb å være i, sa midtbanespilleren i et intervju med NRK i mars 2017.

St. Pauli serieåpner mot Bochum på bortebane lørdag den 20.09.2020.

Vi ønsker Afeez lykke til videre og takker for innsatsen han har lagt ned for IK Start.

Del artikkel:


Relaterte artikler