Tidligere Eliteserie-stjerne med glitrende debut for Bergs Nicosia

07.09.2020, 09:50

 

Tidligere Start- og Stabæk-spiller Ernest Asante fikk en glitrende debut for Henning Bergs Omonia Nicosia for under to uker siden, og han var svært delaktig i å sende klubben videre til tredje kvalifiseringsrunde i Champions League.

 

 

foto hentet fra spillerens Twitter-konto

Den 31 år gamle lynvingen hadde en frustrerende tid i den saudi-arabiske klubben Al-Hazm og forlot klubben etter bare ni kamper på et lite halvår. I et forsøk på å finne tilbake til sin tidligere form, skrev han under for Al-Fujairah i De forente arabiske emirater i januar 2020, men heller ikke her ble det stor suksess, og han endte opp med ett mål og en målgivende på syv kamper.

For bare to uker siden signerte Asante for kypriotiske Omonia Nicosia, som i dag trenes av den tidligere norske landslagsspilleren Henning Berg, og prestasjonen hans fikk en umiddelbar innvirking på klubben.

I sin første kamp, bortemøtet med Legia Warszawa, et lag Berg trente mellom 2014 og 2015, ble Asante byttet inn etter 76 minutter på stillingen 0-0.

Kampen gikk til ekstraomganger, og kun ett minutt ut i første ekstraomgang var han på farten. Kantspilleren vant ballen langt oppe på høyrevingen og satte fart inn mot sekstenmeteren. Med en liten stikker fant han slovakiske Michal Ďuriš som fikk et lite tråkk på foten, og dermed ble det dømt straffespark.

Den tidligere Wigan-spilleren Jordi Gomez' var sikker fra straffemerket og sendte gjestene i føringen. Men Asante var ikke ferdig for dagen, for etter 106 minutter stormet han i kjent stil oppover høyrekanten, og med et presist innlegg fant han angriperen Thiago alene foran mål og kampen var avgjort.

Se målene og høydepunkter fra kampen her: 

Den kypriotiske klubben møter da Røde Stjerne i den tredje kvalifiseringsrunden til Champions League. Vinner de den kampen, venter greske Olympiakos i play off-runden før et eventuelt gruppespill.

 

foto hentet fra spillerens Twitter-konto

Ernest Asante gikk til belgiske Beveren som 21-åring, men det var i IK Start han for alvor ble kjent for det norske fotballpublikum. Den raske vingen brukte litt tid på å finne rollen sin, men sanket etter hvert inn mange målpoeng for sørlandsklubben. Han satte inn elleve mål i sin andre sesong i klubben i Adeccoligaen, før det ble seks og åtte mål i Tippeligaen 2013 og 2014.

Etter oppholdet på Sørlandet gikk turen til Stabæk, der han økte produktiviteten sin enda mer og satt i 2015-sesongen inn ti mål og elleve målgivende pasninger for Bærums-klubben. Han var også innom danske FC Nordsjælland før han gjorde en rundreise i midtøsten.

Neste kamp for Asante er bortekamp mot Anorthosis Famagusta førstkommende lørdag, mens Røde Stjerne venter neste onsdag.

 

Gjenopplev noen av målene hans her:

 

Asanta fra tiden i Beveren:

Del artikkel:


Relaterte artikler