STOR OVERSIKT: Dette er Sørlandets beste spillere som ikke spiller i Start

14.09.2020, 12:00

2 kommentarer

Norske klubber kan hente spillere frem til 5. oktober, og Start jakter fortsatt forsterkninger foran siste del av 2020-sesongen.

Det er ganske trolig at laget vil se seg om etter en ny angrepsspiller, etter at Adeleke Akinyemi er lånt ut til HamKam og Martin Ramsland fortsatt sliter med skader. Høyrebacken er også en utfordring, da laget kun har én mann til å dekke den posisjonen.

 

–         De beste sørlendingene skal spille i Start

Det var ordene til tidligere Start-sjef Christopher Langeland i mars 2019, og med utgangspunkt i de ordene har jeg satt opp en liste over de beste sørlendingene akkurat nå. Start en Drøm har også vært inne på å hente tilbake gamle helter, og derfor ligger det også en liten oversikt over tidligere Start-spillere som kan være aktuelle.

foto: ikstart.no

 

Navn: Stefan Strandberg

Født: 25.07.1990 (30)

Posisjon: Midtstopper

Klubb: Ural Yekaterinburg (Russland)

Tidligere klubber: Lyngdal, Mandalskameratene, Vålerenga, Rosenborg, FK Krasnodar, Hannover 96, Ural Yekaterinburg, Trapani Calcio

Landskamper: 10

Verdi: 400 000 euro

Rangert som nummer 113 av spillere fra Norge

 

Om spilleren:

Signerte for Vålerenga som 18-åring fra Mandalskameratene og har aldri spilt for Start. Har vært i en rekke klubber med høy lønn de seneste årene og har kjøpt seg millionleilighet i Oslo. Lite trolig at spiller ønsker å spille for Start eller at Start har råd til å lønne ham.

Sjanse for overgang 0/10

 

foto: ikstart.no

Navn: Sondre Tronstad

Født: 26.08.1995 (25)

Posisjon: Midtbane

Klubb: Vitesse

Tidligere klubber: Tveit, Start, Huddersfield Town, Haugesund

Landskamper: 0 (representert Norge frem til U18)

Verdi: 400 000 euro

Rangert som nummer 113 av spillere fra Norge

 

Om spilleren:

Stortalentet forlot Start som 18-åring til fordel for Huddersfield, grunnet for lite spilletid i klubben. Spilte aldri seniorkamp for det engelske laget, men fikk med seg verdifull erfaring fra juniorlaget. Åpnet svakt for Haugesund den første sesongen, men spilte seg etter hvert i form og var i fjor en av Eliteseriens beste spillere. Det gav overgang til nederlandske Vitesse.

Har ikke lukket døren til Start, men fortsetter spillet som i dag, vil han trolig være i nærheten av en landslagsplass og overgang til en større liga.

Sjanse for overgang 2/10

 

foto: ikstart.no

Navn: Lars-Jørgen Salvesen

Født: 19.02.1996 (24)

Posisjon: Angriper

Klubb: Strømsgodset

Tidligere klubber: Vigør, Start, Ullensaker/Kisa, Sarpsborg 08

Landskamper: 0 (representert Norge frem til U19)

Verdi: 400 000 euro

Rangert som nummer 113 av spillere fra Norge

 

Om spilleren:

Salvesen var stortalentet som aldri slo igjennom for A-laget til Start. Det var enorme forventninger til spilleren foran 2017-sesongen, men angriperen skadet seg i oppkjøringen og var ute hele sesongen. I 2018 var det stor konkurranse på spissplassen og Start ønsket i utgangspunktet å leie ut spilleren for å få ham i form. Pga. for mange på utleie, måtte klubben slippe han til Ull/Kisa og det har vært litt ondt blod mellom klubb og spiller etter dette.

I stedet for å returnere til Start gikk han videre til Sarpsborg og Strømsgodset, og står i dag med fem mål for Godset så langt denne sesongen, inkludert ett i 3-3-kampen mot Rosenborg forrige søndag.

Trolig er dette en spiller Start ønsker i troppen, men med historien mellom dem, ser jeg ikke at det skjer i den nærmeste fremtiden.

Sjanse for overgang: 1/10

 

foto: ikstart.no

Navn: Mathias Rasmussen

Født: 25.11.1997 (22)

Posisjon: Kant, venstre back.

Klubb: FC Nordsjælland

Tidligere klubber: Lyngdal, Start

Landskamper: 0 (representert Norge frem til U21)

Verdi: 500 000 euro

Rangert som nummer 89 av spillere fra Norge

 

Om spilleren:

Nok et stortalent som forsvant tidlig fra Start. Start var som vanlig i pengetrøbbel og valgte å slippe 18-åringen til den danske klubben for rundt fem millioner kroner. Var i utgangspunktet offensiv midtbanespiller/ving, men har blitt omskolert til venstreback i Danmark. Har vært helt ute i kulden i de seneste månedene, og fortalte avisen Lister 24 i juni at han med 99 % sikkerhet forlater Nordsjælland i sommer.

 

Sjanse for overgang: 6/10

Kommentar: Er det én spiller som Start en Drøm ønsker å hente, er det nok Mathias. Han er blitt nevnt som grunnen til at gjengen investerte i Start og det virker som et perfekt tidspunkt å hente spilleren. Men han har kontrakt frem til sommeren 2022.

 

Navn: Julian Ryerson

Født: 17.11.1997 (22)

Posisjon: Høyreback/midtbane

Klubb: Union Berlin

Tidligere klubber: Lyngdal, Viking

Landskamper: 0 (representert Norge frem til U21)

Verdi: 400 000 euro

Rangert som nummer 113 spillere fra Norge

 

Om spilleren:

Lyngdølen, og fetter til Mathias Rasmussen, reiste til Union Berlin i Tyskland som 20-åring etter over 100 kamper for Viking og Viking 2. Har aldri spilt på Start, men har vært på radaren. Har slitt med spilletid i Tyskland, men stortrives og har trent seg opp etter en skade i sommer. Trolig ser han heller mot å kjempe seg inn på laget i Tyskland enn å vende nesen hjemover.

 

Sjanse for overgang: 1/10

 

Navn: Steffen Hagen

Født: 08.03.1986 (34)

Posisjon: Midtstopper, høyreback

Klubb: Odds Ballklubb

Tidligere klubber: Vigør, Mandalskameratene

Landskamper: 3

Verdi: 500 000 euro

Rangert som nummer 89 av spillere fra Norge

 

Om spilleren:

Steffen Hagen har nærmere 400 kamper for Odds BK og har vært linket til Start i 100 år. Dessverre for Start har han stadig signert kontraktsforlengelser med Skiens-klubben, og i en alder av 34 år begynner det å bli for seint for en overgang til Start.

Hagen er et bevis på at Start ikke har vært våkne nok i lokalfotballen. Var kaptein på Vigørs juniorlag og debuterte som 18-åring på MKs førstedivisjonslag. Gikk direkte fra MK til Odd og kunne fort vært grunnen til at Start hadde vært mer stabile de seneste årene.

Linkes til klubben i hvert overgangsvindu, men nå må det vel være for seint?

Sjanse for overgang: 2/10

 

foto wikipedia.org

Navn: Sean McDermott

Født: 30.05.1993 (27)

Posisjon: Målvakt

Klubb: Kristiansund BK

Tidligere klubber: Våg, Arsenal, Leeds, Sandnes Ulf, Start, Ull/Kisa, Kristiansund, Dinamo Bucuresti

Landskamper: 0 (representert Irland frem til U21

Verdi: 400 000 euro

Rangert som nummer 64 av spillere fra Irland

 

Om spilleren:

Kristiansanderen med irsk far har lang erfaring fra både utlandet og U-landslaget, og var en av de beste målvaktene i Eliteserien i 2019. Var innom Start i 2015 – 2016, men fikk ikke sjansen da. Vil være en perfekt erstatter Jonas Deumeland, som vi må regne med forsvinner snart.

McDermott har vært ute med et avrevet leddbånd i tommelen siden før sesongstart og har dermed ikke spilt én eneste kamp i år. Perfekt tidspunkt

 

Sjanse for overgang 5/10

 

foto: ikstart.no

Navn: Tobias Christensen

Født: 11.05.2000 (20)

Posisjon: Offensiv midtbane

Klubb: Molde FK

Tidligere klubber: Vigør, Start

Landskamper: 0 (representert Norge frem til U21)

Verdi: 300 000 euro

Rangert som nummer 174 av spillere fra Norge

 

Om spilleren:

Christensen slo igjennom i Start i 2018-sesongen og hadde en flott 2019-sesong med fem mål på 16 kamper før han forlot klubben og signerte for Molde. Står med 2 mål på 19 kamper for Molde så langt og ser ut til å få godt med spilletid for laget som kjemper i toppen av Eliteserien og kan kvalifisere seg for Champions League.

Tobias er en spiller som vi fort kan se i Start-drakta igjen, men ikke på de neste ti årene. Unggutten kan være en spiller Start kan få videresalgsfortjeneste for og trolig vil han være aktuell for europeiske klubber om han fortsetter å imponere for Molde. Kanskje også landslagsaktuell med tiden?

 

Sjanse for overgang 0/10

 

foto: ikstart.no

Navn: Zlatko Tripic

Født: 02.12.1992

Posisjon: Venstrekant

Klubb: Göztepe

Tidligere klubber: Lyngdal, Tonstad, Egersund, Molde, Fredrikstad, Start, Greuther Fürth, Sheriff Tiraspol, Viking

Landskamper: 0 (representert Norge frem til U23)

Verdi: 400 000 euro

Rangert som nummer 113 av spillere fra Norge

 

Om spilleren:

Tripic var en stor favoritt i Start-drakta i 2014 og 2015 og en spiller startfansen gjerne ville sett i gult og svart igjen. Sleit med spilletid i Molde, men leverte både i Start og i Viking i norsk liga. Har ambisjoner om å lykkes i utlandet, men har ikke hatt stor suksess med lagene han har spilt for til nå.

Scoret sitt første Süper Lig-mål for kun få dager siden og ser ut til å ha spilt seg til fast plass på det tyrkiske laget. Men spilleren har selv utalt at han ønsker å returnere til Start en gang, og ikke bare helt på tampen av karrieren. Kontrakten går ut neste sommer, men klubben har opsjon til å forlenge med ett år. Kan det skje noe neste overgangsvindu?

 

Sjanse for overgang 3/10

 

Navn: Joacim Holtan

Født: 08.08.1998 (22)

Posisjon: Angrep

Klubb: Bryne FK

Tidligere klubber: Start, Torridal, Mandalskameratene

Landskamper: 0

Verdi:?

 

Om spilleren:

Unggutten var en del av Starts juniorlag frem til 2017, men ble brukt mye som høyreback og gikk lei. Etter syv mål på syv kamper for Torridal i femtedivisjon, gikk turen til MK i fjerdedivisjon. Der ble det 12 mål på seks kamper i 2018 og 26 mål på 24 kamper i Norsk Tipping-ligaen i 2019.

Før 2020-sesongen var han aktuell for flere Eliteserie-klubber, inkludert Start og Viking, men valgte til slutt Bryne i PostNord-ligaen. Her har det så langt blitt ni mål på åtte kamper, og det er vel bare et spørsmål om tid før han får sjansen på et høyere nivå.

 

Sjanse for overgang 4/10

Kommentar: Har vært innom Start før uten å lykkes. Var høyaktuell for kort stund siden, men Start valgte ikke å hente spilleren. Kan komme til å reise et sted han føler han blir satset på.

 

foto: ikstart.no

Navn: Rolf Daniel Vikstøl

Født: 22.02.1989 (31)

Posisjon: Venstreback

Klubb: Viking FK

Tidligere klubber: start

Landskamper: 0 (representert Norge frem til U23)

Verdi: 200 000 euro

Rangert som nummer 278 av spillere fra Norge

 

Om spilleren:

Røde-Rolf var en del av A-stallen til Start i 10 år før han ble sett på som overflødig og solgt til Viking. Spiller ikke fast for Stavanger-laget, men er jevnt og trutt i startoppstillingen. Har vært delaktig i åtte av 17 kamper denne sesongen. Spiller i en posisjon som Start har gått dekket opp. Trolig ikke aktuelt å returnere til klubben.

 

Sjanse for overgang 0/10

 

Navn: Ylldren Ibrahimaj

Født: 24.12.1995 (24)

Posisjon: Midtbane

Klubb: Viking

Tidligere klubber: Grane, Arendal, Mjøndalen

Landskamper: 1 for Kosovo

Verdi: 800 000 euro

Rangert som nummer 20 av spillere fra Kosovo

 

Om spilleren:

Herjet i mange år for Arendal helt opp til OBOS-ligaen uten at Start valgte å hente arendalitten. Tok steget videre til Mjøndalen og er nå en viktig del av et Viking-lag som har blitt norgesmestere og tidvis imponert med offensivt spill i Eliteserien. Her skulle Start vært på ballen mye tidligere. En grov bom å la en arendalitt herje i Eliteserien for andre klubber enn Start.

 

Sjanse for overgang: 1/10

Kommentar: Viking har fått bud fra utlandet på spilleren, som spilleren selv har takket nei til. Venter trolig på riktig tilbud fra utlandet. Kontrakt ut 2020.

 

foto: Floy.spoortsz.no

Navn: Henrik Andersen

Født: 30.03.1998 (22)

Posisjon: Midtbane

Klubb: Fløy

Tidligere klubber:

Landskamper: 0

Verdi:

 

Om spilleren:

Har lenge vært omtalt som et av de største talentene på Sørlandet, men har i en alder av 22 enda ikke tatt steget videre fra Fløy. Trolig for sent å utvikle seg til en Eliteserie-spiller, men kan kanskje være aktuell for OBOS.

 

Sjanse for overgang 0/10

foto: ikstart.no

Navn: Mathias Laudal

Født: 09.02.1998 (22)

Posisjon: Forsvar

Klubb: Mandalskameratene

Tidligere klubber: Start, Fløy, Nybergsund, Mjølner

Landskamper: 0 (representert Norge frem til G16)

 

Om spilleren:

Den høyreiste midtstopperen på 1,98 m var lenge omtalt som fremtidens stopper på Sørlandet. Har vært innom G16-landslaget og prøvde seg i andredivisjon. Var i Start mellom 2014 og 2016, men spilte ikke på høyere nivå enn Start 2 i tredjedivisjon og for G19-laget. Var også innom Vålerenga på prøvespill så sent som i 2017.

Returnerte til MK i fjor og spiller fast for laget i tredjedivisjon. Er blitt 22 år og er det for sent å få en karriere i toppfotballen?

Atle Roar Håland tok turen fra MK til Start som 26-åring, riktignok da laget var på et litt høyere nivå enn i dag.

 

Sjanse for overgang 1/10

 

 

Navn: Simen Aanonsen

Født: 06.01.2000 (20)

Posisjon: Midtbane

Klubb: Vindbjart

Tidligere klubber: Jerv

Landskamper: 0

Verdi: 25 000 euro

 

Om spilleren:

Grimstad-gutten ble kåret til årets spiller i Vindbjart i 2019 og kan være den neste store spilleren Vindbjart produserer. Mister verdifull trening, da årets sesong nesten er spolert grunnet Corona-viruset. Kanskje må han ta steget via OBOS-ligaen først?

 

Sjanse for overgang 1/10

 

foto: ikstart.no

Navn: Michael Crowe

Født: 13.11.1995 (24)

Posisjon: Målvakt

Klubb: Viking

Tidligere klubber: Start, Ipswich, Woking, Stevenage, Braintree Town, Preston North End, Bamber Bridge

Landskamper: 0 (representert Wales frem til U21)

Verdi: 100 000 euro

Rangert som nummer 126 av spillere fra Wales

 

Om spilleren:

Var i Start som junior før han reiste til England. Ble i Ipswich i flere år uten å spille på A-laget og har vært utlånt til diverse klubber rundt i systemet. Har fått generelt lite spilletid i klubbene og ble hentet til Viking som tredjemålvakt i år.

 

Sjanse for overgang 0/10

 

Navn: Conrad Wallem

Født: 09.06.2000 (20)

Posisjon: Midtbane, ving

Klubb: Arendal

Tidligere klubber: Tønsberg

Landskamper 0 (representert Norge frem til U19)

Verdi: ?

 

Om spilleren:

Den unge midtbanespilleren kom fra Tønsberg til Arendal og har imponert for klubben. Er blitt tatt inn i landslagsvarmen for G19-landslaget og er kåret til en av andredivisjons beste spillere av Nordicbet.

Var aktuell for Sandefjord og Strømsgodset allerede i 2017

 

Sjanse for overgang 2/10

 

Gamle helter som fortsatt kan være aktuelle:

 

foto: ikstart.no

Navn: Matthías Vilhjálmsson

Født: 30.01.1987 (33)

Posisjon: Angriper

Klubb: Vålerenga

Tidligere klubber: BÍ, FH Hafnarfjarðar, Colchester, Start, Rosenborg

Landskamper: 15 (for Island)

Verdi: 400 000 euro

Rangert som nummer 32 av spillere fra Island

 

Om spilleren.

Matti hadde fire fantastiske sesonger i start og var en som alltid leverte på øverste nivå. En til tider undervurdert spiller på et svakt Start-lag. Scoret 18 mål i debutsesongen og utrolige 49 mål på 108 kamper. En av tidenes beste Start-spisser og en spiller mange fans drømmer om å få tilbake. Og nå kan det kanskje tiden være inne for en retur. Start har vist at de ønsker å hente inn erfaring med Bolanos og El Makrini, og med utlånet til Akiyemi, og en ute av form Ramsland, skriker Start etter en spiss med målteft.

Samtidig har Vålerenga forsterket seg enormt de siste månedene i posisjonene han trives best i, med Bjørdal (midtbane), Örn Kjartansson (spiss) og Stokke (spiss).

Satt på benken og fikk 27 minutter da Vålerenga slo Brann 5-1, takket være et Örn Kjartansson-hattrick. Vil trolig bli bankers i startoppstillingen ved en overgang til Start.

 

Sjanse for overgang 6/10

 

foto: ikstart.no

Navn: Kristoffer Ajer

Født: 17.04.1998 (22)

Posisjon: Forsvar

Klubb: Celtic

Tidligere klubber: Rælingen, Lillestrøm, Start, Kilmarnock

Landskamper: 16

Verdi: 4 000 000 euro

Rangert som nummer 10 av spillere fra Norge

 

Om spilleren:

Rælingen-gutten flyttet til Kristiansand med foreldrene sine og ble tidenes yngste Start-spiller og -kaptein. Leverer skyhøyt for den skotske seriemesteren Celtic om dagen og er aktuell for en overgang til storklubber som Liverpool, Milan og Leicester. Fast på landslaget.

Kan være aktuell for Start mot slutten av karrieren.

 

Sjanse for overgang 0/10

 

foto: ikstart.no

Navn: Amin Nouri

Født: 10.01.1990

Posisjon: Høyreback

Klubb: Vålerenga

Tidligere klubber: Klemetsrud, Vålerenga, Nybergsund, Start, Brann, KV Oostende

Landskamper: 0 (representert Norge frem til U23)

Verdi: 300 000 euro

Rangert som nummer 174 av spillere fra Norge

 

Om spilleren:

Hadde en flott karriere i Start-drakten mellom 2011 og 2014. Utlånt til Belgia i fjor og kun vært på banen i én kamp så langt i 2020. Start har utfordringer på høyreback med kun Eirik Wichne i den posisjonen.

Har ytret et ønske om mer spilletid, mens VIF-trener Dag-Eilev Fagermo har uttalt at det er tvilsomt om det blir mange flere minutter på høyrebacken. Kan være et fint alternativ for utlån.

 

Sjanse for overgang 5/10

 

foto: ikstart.no

Navn: Herolind Shala

Født: 01.02.1992 (28)

Posisjon: Midtbanespiller

Klubb: Vålerenga

Tidligere klubber: Tollnes, Notodden, Odd, Sparta Prague, Slovan Liberec, Kasımpaşa, Lyngby, Start

Landskamper: 6 for Albania, 17 for Kosovo

Verdi: 400 000 euro

Rangert som nummer 28 av spillere fra Kosovo

 

Om spilleren:

En lysende karriere fikk en dupp etter en tung tid i Tyrkia og Danmark, men fikk seg en oppsving for IK Start i 2018. Dessverre rykket klubben ned og Shala fortsatte karrieren i Vålerenga. Spilte 22 kamper for Enga i fjor og har vært involvert i 14 kamper så langt denne sesongen og står med ett mål.

Er en viktig spiller for Enga og har fortsatt drømmer om proffspill. Var aktuell for MLS tidligere i år og ønsker seg trolig til en større liga om muligheten oppstår. Kontrakten går ut i slutten av året.

 

Sjanse for overgang 2/10

 

Bonus:

 

Navn: Eirik Kjønø

Født: 27.02.1991

Posisjon: Trener

Klubb: Grorud

Tidligere klubber: Våg, Vindbjart

Landskamper: 0

Verdi: X

 

Om treneren:

Kjønø er en av de aller mest interessante unge trenerne i OBOS-ligaen og høyaktuell for å ta steget til en større klubb. Har imponerende resultater for Grorud og spiller en offensiv og underholdende fotball.

Rykker Start ned, kan han være aktuell for klubben. Overlever klubben i Eliteserien, tror jeg vi satser på kontinuitet med dagens trenerteam.

 

Sjanse for overgang 2/10

 

 

*Alle verdier hentet fra Transfermakt.com

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler