Twum-overgang kun økonomisk motivert

24.09.2020, 13:24

Starts midtbanetalent Isaac Twum ble i dag bekreftet solgt til eliteseriekonkurrenten Mjøndalen, men trolig er det kun økonomiske motivasjoner bak dette.

 

 

Twum kom til klubben i 2017 som et stort talent, og hadde nylig vunnet WAFU-cup med Ghana – en turnering for vest-afrikanske land, der han ble kåret til turneringens beste spiller.

Han er ofte blitt sett på som et av de største talentene i klubben, men har slitt litt med å få ut potensialet. Det kan nok skyldes hyppige posisjonsbytter og tiden det tar å tilpasse seg en annen type fotball.

 

Men etter en skadeperiode i vår, begynte det endelig å løsne for den unge ghaneseren. Etter at Afeez Aremu ble solgt til FC St. Pauli kom Twum rett inn på laget og spilte både som dypt anker og indreløper.

Og mot Aalesund for drøye tre og en halv uke siden ble han matchvinner med sitt aller første mål for klubben.

Ting så virkelig ut til endelig å lykkes for Twum, men samtidig var han på utgående kontrakt og kunne forhandle med andre klubber. Fædrelandsvennen meldte også at det var interesse fra utlandet for midtbanespilleren.

–         Akkurat nå tenker jeg ikke mye på det, spesielt med tanke på hvilken situasjon klubben er i. Jeg vil bare fokusere på å hjelpe laget til å overleve i divisjonen. Om Start ønsker å forhandle om en fornyelse av kontrakten, tar de det med agenten min, uttalte Twum etter Aalesund-kampen.

Og trolig var også spilleren ønsket med videre av klubben, men ett tall har nok spilt en stor rolle i denne situasjonen.

50!

For ser man på antall spilte seriekamper, så har Twum spilt 49! Det er grunn til å tro at Start etter 50 kamper måtte ut med et betydelig beløp både til spiller og til Twums tidligere klubb Inter Allies, og at et salg av spilleren, selv til en konkurrent, har vært det mest økonomisk forsvarlige i dagens situasjon.

Det forklarer også hvorfor Twum ble sittende på benken i forrige hjemmekamp mot Kristiansund, selv om det ble gjort fem bytter.

Start sliter med en svak økonomi og har tidligere bekreftet at de ønsker å gå i pluss i overgangsvinduet.

Klubben har hentet inn erfarne Mohamed El Makrini og Christian Bolaños, mens spillere som Eirik Schulze, Michael Ugland, Kasper Skaanes, Sander Sjøkvist, Eman Markovic, Erlend Segberg, Joackim Jørgensen og Espen Børufsen alle kan gjøre en innsats på midten for Start.

Mange supportere har vært i harnisk etter at de hørte om overgangsryktene til Mjøndalen, og selv om et salg til en direkte konkurrent ikke er optimalt, kan kanskje en slik klausul forklare litt mer hvorfor klubben gjorde som de gjorde.

Starts neste kamp er bortemøtet med Stabæk førstkommende søndag, mens Twum kan få sin debut for Mjøndalen i hjemmemøtet med Viking samme dag.

 

Heia Start.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler