Usikker fremtid for «Lunds Pirlo»

23.10.2020, 13:41

2 kommentarer

Kontrakten til Starts Erlend Segberg går ut om drøye to måneder, og han har kun startet tre kamper denne sesongen, men spilleren selv vil kun fokusere på ny Eliteseriekontrakt.

 

foto: ikstart.no

Den pasningssikre midtbanespilleren, med over 100 A-lagskamper for Start, ble skadet og fikk aldri tillit av Mark Dempsey, men han var en viktig brikke for Start under trener Kjetil Rekdal, der han spilte 90 minutter i 16 strake kamper i Eliteserien. Han ble også utnevnt som kaptein allerede i sin fjerde kamp under den nye treneren.

 

I OBOS-ligaen i fjor fortsatte Segberg som kaptein og var en svært viktig brikke på laget som til slutt rykket opp via kvalik-seier på Åråsen, men han måtte ta til takke med en plass på benken i fire av de elleve siste kampene.

 

I år har konkurransen blitt skjerpet, takket være spillere som Eirik Schulze og Mohamed El Makrini (fra september), og Segberg har fått måtte innfinne seg med å ikke lenger være førstevalg.

Han var på banen i de seks første kampene, men fikk kun 52 minutter over de neste åtte serierundene. Da han kom inn de siste 14 minuttene mot Strømsgodset i forrige serierunde, var dette de første minuttene siden 30. august, og han har kun fått starte tre kamper så langt i sesongen.

Selvfølgelig ønsker jeg å spille mer enn jeg har gjort så langt i år, sa Segberg til Start-bloggen.

Samtidig har konkurransen i min posisjon vært tøff, og trenerteamet har prioritert andre spillere fremfor meg. Det respekterer jeg, samtidig som jeg forsøker å overbevise dem på trening om at jeg har noen kvaliteter som er nyttige for laget.

Det viktigste nå er at vi plukker nok poeng til å overleve i Eliteserien, og om jeg får sjansen i kamp skal jeg være så klar jeg kan for å bidra til det.

Med en kontrakt som går ut 31. desember, har det selvsagt vært spekulasjoner om spilleren fortsetter i klubben. Og i den vanskelige økonomisk situasjonen Start er i per i dag, er det svært trolig at klubben vil fortsette å se etter mulige måter å spare penger på.

Jeg har en fin dialog med Atle Roar og trenerteamet om veien videre. Om den blir i Start eller et annet sted vil tiden vise. Fokuset nå ligger kun på at jeg skal bidra så godt som mulig til at vi holder oss i divisjonen, så får fremtiden komme når den kommer.

Start har fått en liten oppsving i det siste, mye takket være forsterkningene Christian Bolaños og Mohamed El Makrini, men laget står foran en tøff sesongavslutning med mange vanskelige kamper.

Spesielt ettersom fem av de ni siste kampene går på bortebane, der Start kun har tatt tre poeng så langt i sesongen. Det gjør dem til Eliteseriens nest dårligste bortelag, der kun Aalesund er dårligere med sine to poeng.

Så kanskje det er på hjemmebane de må gjøre det. Der har laget tatt 16 poeng og er det tiende beste hjemmelaget, foran lag som Viking, Strømsgodset, Brann og Sandefjord.

Og det er nettopp de blå fra hvalfangerbyen Start skal møte på lørdag. Kampen kan bli helt avgjørende i nedrykksstriden, da Start med seier kan klatre helt opp i ryggen på Marti Cifuentes (se artikkel om Cifuentes her) lag.  

På spørsmål om han tror han kan være med å bidra i de siste kampene denne sesongen, uttalte Segberg følgende.

Alle på laget er viktige bidragsytere til de prestasjonene og resultatene vi sammen oppnår, så jeg føler meg som en viktig del av laget uavhengig om jeg spiller eller ikke. Gjennom å gi konkurranse og støtte til medspillerne mine, samtidig som at man er klar når sjansen i kamp byr seg er utrolig viktig.

Og selv om laget til tider har slitt med både effektivitet og forsvarsspill, tror Segberg at laget holder plassen.

Selvfølgelig tror jeg vi holder plassen i Eliteserien! Vi jakter lagene foran oss, og ingenting ville vært bedre enn 3 poeng mot Sandefjord på lørdag.

Start møter Sandefjord på Sparebanken Sør Arena lørdag kl. 18:00!

 

 

*

Erlend Segberg

F: 12.04.1997

Kontrakt frem til 31.12.2020

Kom til Start som 17-åring fra FK Vigør.

Står med 48 Eliteseriekamper, 47 OBOS-liga-kamper seks cup-kamper og tre kvalikkamper for IK Start.

Debuterte på Start i 4-0-tapet mot Molde 10. mai 2015 sammen med John-Olav Nordheim.

Studerer statsvitenskap og er aktiv i blant annet Start Life Support og Starts fotballskole.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler