Tidligere Start-spiller aktuell som Solbakkens arvtaker

26.10.2020, 16:47

Den tidligere Start-, Brann- og Strømsgodset-spilleren David Jean Nielsen skal være aktuell som ny FC København-trener.

 

foto: wikipedia

 

Den 43 år gamle dansken, som spilte 133 kamper for hovedstadsklubben mellom 1997 og 2001, har i dag stor suksess som trener for AGF Aarhus – en jobb som han har hatt siden 2017.

Mange fotballeksperter i både Danmark og Norge har satt Nielsen øverst på listen over aktuelle FCK-trenere, men Nielsen selv benekter at det ligger noe mer bak ryktene.

–         Jeg er her og jeg min kontrakt her og det skal jeg forholde meg til. Jeg har vanskelig for å tro at man som trener går fra AFG til FC København, sa Nielsen til TV3 Sport.

–         Det har ikke vært kontakt mellom meg og FCK, og det kommer ikke til å være det så lenge jeg har kontrakt her.

Gammel FCK-helt

Nielsen startet karrieren sin i Skagen og Fredrikshavn, og hadde også en kort periode i Lyngby før han ble proff i Fortuna Düsseldorf.

Men det var i FC København han virkelig slo til. Mellom 1997 og 2001 spilte han hele 133 kamper for det danske storlaget og scoret 43 mål. Han fikk også med seg én Superliga-tittel og en Sydbank Pokal.

–         Jeg var ekstremt glad for å spille i FC København. Det var min beste tid for spiller, og det var før vi overhode begynte å bli gode. Vi var skikkelig dårlige. Jeg setter pris på at FCK-fans synes det kunne være en god idé. Så det handler ikke om at jeg skyver det bort fra meg på noen måte.

–         For meg er det å være trener en annen ting. Her (i AGF) er jeg trener med hele sjelen, og jeg føler ikke at det er mulig å stoppe å være trener i AGT, for så neste dag så å være trener i FC København.

Nielsens karriere fortsatte i Grimsby, Wimbledon og Norwich, før han vente hjem til Aalborg og FC Midtjylland.

Nielsen har vært involvert i mange kontroverser i spillerkarrieren sin, og han fikk sparken i Aalborg etter å ha slått ned lagkameraten (og tidligere Viking-spiller) Allan Gaarde på trening. Han innrømmet også i sin egen bok «Sorte Svin» at han med vilje var med å tape en kamp for Aalborg, slik at København skulle vinne serien, og hans egen klubb ville motta en europacup-plass som tapende finalist i cupen.

Men på sine eldre dager la han fra seg disse sidene, og han ble en stor helt i IK Start på midten av 2000-tallet. Kraftspissen satte inn syv mål på 21 kamper før han returnerte til Danmark og OB.  Han ble kjent for sin aggressive spillestil, noe som førte til hele elleve gule kort på hans korte Start-karriere.

Mange Start-supportere husker nok med glede tilbake til det glitrende målet han satte inn mot Brann, som du kan se nærmere på her

I 2008 var han tilbake i Norge og Strømsgodset på lån, der han satte inn ni mål på 23 kamper for et Godset-lag på nedre halvdel av tabellen.

I 2009 ble han solgt til Brann, men oppnådde ikke like stor suksess i Bergens-klubben. 

 

Startet trenerkarrieren i Norge

Da kontrakten hans gikk ut i 2010, startet han organiserte fotballtreninger sammen med Per Ove Ludvigsen og dagens Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen i firmaet Max Fotball og ble også involvert som ungdoms- og assistenttrener for Løv-Ham.

På sommeren 2011 ble han ansatt som trener for Nest-Sotra og reddet klubben fra nedrykk til tredjedivisjon i hans første sesong. I 2012 ble det fjerdeplass med klubben, mens han rykket opp med klubben sesongen etter.

I november 2013 ble han ansatt som assistenttrener til Ronny Deila i Strømsgodset og tok over som sjef etter bare syv måneder, da Deila forsvant til Celtic og Skottland.

Etter manglende resultater valgte han å si opp jobben i 2015 og tok kort tid senere over Lyngby Boldklub i dansk førstedivisjon.

Han tok den danske klubben til opprykk som vinner av førstedivisjon i 2015/16-sesongen og en bronsemedalje i Superligaen. I løpet av to og et halvt år som sjef for De Kongeblå leverte han imponerende 47 seire, 17 uavgjorte og 29 tap i alle turneringer.

I september 2017 signerte han en treårs-kontrakt med Superliga-laget AGF Aarhus og førte laget til en imponerende bronsemedalje i forrige sesong.

Etter seks kamper ligger AGF denne sesongen på en fjerdeplass med elleve poeng, kun to poeng bak SønderjyskeE på tabelltopp.

Nielsen var nylig ute i media i forbindelse med at så mange danske spillere lykkes i Norge, der han uttalte følgende til danske Bold.

–         Jeg har selv vært i Norge, og jeg vet hva som skjer. I Norge er alt positivt, det er ingen som kritiserer deg.

–         Det kan gjøre mye å få nye, positive øyne på seg. Det gjør Norge til et superbra sted å komme for en spiller som er litt ute i kulden i Danmark.

 

Nielsen har også vært på blokken til flere Eliteserielag de seneste årene, inkludert hans tidligere klubber Brann og Start, men han har holdt seg trofast til sin danske klubb.

Etter at Solbakken fikk sparken i FCK, er Nielsen nå den treneren som har vært lengst i sin klubb i den danske Superligaen.

 

Er det noen som kunne ønske å se dansken i sin klubb i fremtiden? 

Del artikkel:


Relaterte artikler