Priske: – Midtjylland må komme med energi

01.12.2020, 17:01

(Foto: hentet fra FC Midtjyllands Twitter-konto)

Den tidligere Start-spilleren, Brian Priske, mener at laget hans kan få «et godt resultat» mot Atalanta i Bergamo, selv om de ikke selv har noe å spille for.

Priske og hans Midtjylland møter Atalanta på bortebane i en ellers uviktig kamp for det danske laget i Champions League, da de med 0 poeng på de fire første kampene i CL allerede er ute av Europa.

–     Vi vil rotere så godt vi kan for å prestere hver tredje dag. Dette er vår fjerde kamp på ti dager, sa Priske i en pressekonferanse.

–   Dette er situasjonen både for oss og Atalanta. Hvis vi kommer med energi, tror jeg vi kan gå et godt resultat.

Midtjylland tapte det motsatte oppgjøret 0-4 på MCH Arena, og med 0-2 for Liverpool på Anfield samt 1-2 og 1-3 for Ajax er laget allerede utslått av europacupen denne sesongen.

Priske har en lang spillerkarriere bak seg både på klubb- og landslagsnivå. Han startet karrieren i i danske Horsens, og fikk sitt første proffopphold utenfor Danmark i belgiske Genk tilbake i 2003.

Han ble en suksess i engelske Portsmouth, men ble frosset ut av klubben da Harry Redknapp tok over sjefsstillingen. Deretter gikk turen tilbake til Belgia og Club Brugge, før han returnerte til Danmark og Velje BK.

Han rykket ned med klubben og gikk på et utlån til Midtjylland før han i 2011 vendte nesen mot nord og signerte for Start, etter å ha konferert med sin bestevenn Martin Borre.

Priske spilte 15 kamper for IK Start i løpet av halve 2011 før han la opp som fotballspiller.

–         Det har vært en fantastisk tid med fantastiske trenere, ledere og spillere, sa Priske til Fædrelandsvennen.

Han er også blitt nevnt som aktuell til trenerjobben i IK Start ved flere anledninger, senest i 2017 da han uttalte følgende til Fædrelandsvennen.

–         Det er for vanskelig å si noe om nå. Jeg er arbeidsledig og på utkikk etter ny jobb, men det er for vanskelig å si om Start er en aktuell jobb for meg.

–         Jeg mener bestemt at det er en attraktiv jobb. Jeg hadde en fantastisk tid i Start, og selv om det bare ble seks måneder så ble det seks gode måneder. Jeg har kun gode ord å si om klubben.

Mellom 2011 og 2016 var han assistenttrener for FC Midtjylland, og etter å ha vært assistent i FC København mellom 2017 og 2017 var han tilbake i FC Midtjylland i 2018.

Han ble forfremmet da Kenneth Andersen sa opp jobben sin den 19. august 2019, og han førte laget til seriegull i den danske Superligaen i sin første sesong som hovedtrener.

Denne sesongen ligger Midtjylland foreløpig på en andreplass med kun ett poeng opp til serieleder Brøndby.

 

Atalanta møter FC Midtjylland i kveld kl. 21:00, og kampen kan sees på Viaplay.

Del artikkel:


Relaterte artikler