Sorrento

19.09.2022, 07:44

1 kommentar

Tove hadde en favorittplass på reiseruten som hun ikke visst noe om på forhånd, men av en eller annen grunn gledde seg til å oppleve. Sorrento innfridde alle forventninger! En flott by med koselige trange gater og smug, med småe bord med rutete duker, god mat og god vin, og mange butikker med "mykkjy varå".

VI reiste fra Napoli med båt til Sorrento, en kjempefin overfart hvor vi endelig fikk se Vesuv, Kom til Sorrento, klippebyen var flott å se fra båten. Hotellet vi har overnattet på, anbefaler vi gjerne til dere som skal ta turen til Sorrento; Hotel del Mare. Det ligger på Marina Grande, hvor det er mulighet for å ta en dukkert i godt badevann, og med en strandpromenade hvor du kan spise på mange gode fiskerestauranter. Ved enden av stranden er det trapper opp til sentrum som blant annet inneholder en trivelig gågate med avstikkere til trange gater og smug. Her er det butikker og restauranter tett i tett, absolutt verd å besøke. 

Vi er veldig glad i veranda på rommet, hvor vi kan sitte og oppsummere dagen med en kaffekopp og gjerne noe i et lite galss ved siden. På hotel del Mare fikk vi veranda, og tilgang til en vakker taktereasse med utsikt til Napolibukta og Vesuv. Utrolig fint!

Etter frokost mandag morgen, tok vi en morgendukkert på stranda nedenfor hotellet. Etter to timer på en solseng, gikk turen opp trappene til sentrum. Her får du også en fantastisk flott utsikt over Marina Grande og Napolibukta og Vesuv. Vi skulle gjerne besøkt Pompei og Vesuv, men prioriterte ikke dette denne gangen. Etter turen opp trappene, var det lunsjtid, og vi fant en koselig familirestaurant i en av de trange gatene i sentrum. Nok en gang fikk vi et godt bevis på at det italienske kjøkken serverer nydelig pasta. Og med et godt glass rødvin til pastaen, er måltidet fullkommet. 

På de fleste gatehørner her i talia er det italienske iskrembarer, og denne gangen prøvde vi den som har fått "1. Champion". Med en god cappuchino til vanilje- og pistasje-isen, var vi igjen godt fornøyde. Å sitte på en cafe og beskue folkelivet i de små gatene gir oss den gode følelsen av at vi har ferie!

Her i Sorrento har vi nok en gang fått bevis på at det italienske kjøkken serverer god mat, med tilhørende gode viner. Pastaen er konsekvent "al dente", mozzarellaosten med tilhørende prosciutto-skinke smaker utrolig godt, og tiramisuen er nydelig. 

VI skulle så gjerne vært noen dager til her i Sorrento, men i dag går ferden videre med båt til Positano. Vi har snakket med flere turister her som kommer fra Positano som bekrefter at vi har å absolutt noe å se frem til! Vi gelder oss!

Turister i Sorrento

Kveldsstemning på Marina Grande

Turisten og Vesuv

Flott utsikt

Sitronene på Amalfi-kysten regnes som verdens beste!

Hotel del Mare

Marina Grande

Koselig takterasse

Handlegater

Revy-skribent....? VI vurderte å levere et emne/tema for å få en ny tekst til Hektisk Etat..... :)

Mange smågater som serverer gode retter fra det italienske kjøkken

Del artikkel:

Relaterte artikler