Positano

19.09.2022, 07:51

Positano, en perle på Amalfikysten!

Amalfikysten sies å være en av de vakreste kyststrekningene i verden. Den står på UNESCO´s verdensarvliste, og er kjent for sin skjønnhet og sine sjarmerende småbyer. Vi kom hit med båt fra Sorrento, og med knallblå himmel og 25-26 grader på en åpen båt, ble dette en flott opplevelse. 

Tirsdag kveld kjøpte vi med oss en flaske Chanti og satte oss på terassen hvor vi bodde, og oppsummering av dagen endte i et blogginnlegg fra Positano. Vi har lyst til å si at vi synes det er veldig artig at så mange leser bloggen vår, tusen takk for alle gode tilbakemeldinger! Salute!

Å booke et hootelrom i Positano ble gjort tidlig i vinter. Det er tydeligvis greit å være tidlig ute, her er det store variasjoner på priser, fra billige og opp til 35 - 40 000 per natt. Vi var heldige å finne et til 1 600 kroner. For hver plass vi kommer er vi like spente på hvordan disse rommene er, men igjen har vi vært heldige å finne et vi ble utrolig fornøyd med. En av de vakre italienske menn tok i mot oss, bagasjen var allerede ankommet med en type fartøy som kaller seg for Porter Service; småe elektriske biler som bringer bagasjen til og fra hotellene. Vi fikk et rom med utrolig vakker utsikt utover Positano. Hotellet heter Villa Palumbo B&B. 

Positano har trapper opp til hotellene slik at hotellgjester kan vandre oppover fjellsidene selv. Trapper er det overalt ellers også! Legg- og lårmuskulaturen er blitt satt skikkelig på prøve! Det samme med Tove sine knær.

Positano er utrolig spesiell, men veldig vakker! Husene henger oppover fjellsidene og setter sitt hellt spesielle særpreg på denne lille byen. Det er et bratt landskap, og lokale busser kjører i vill fart oppover, bortover og nedover fjellsidene. Den som skal være passasjer bør ikke ha høydeskrekk. Vi tok sjansen og har kjørt disse bussene flere ganger, fra hotellet vårt som ligger høyt oppe i fjellsiden og ned til sentrum, og hjem igjen.

Det er veldig god service overalt, og utleier serverte frokost på balkongen onsdag morgen! På de plassene vi har vært er vi blitt godt motatt av hjelpsomme italienere både der vi leier rom/leieligheter, på restauranter og ellers hvor vi har henvendt oss. Vår erfaring er at Italia er et veldig trivelig land å feriere i.

Vi fant ut at onsdag måtte legger og lår restitueres, og vi bestemte oss for å tilbringe noen timer timer på en solseng før vi reiste videre til Amalfi. Men dengang ei, å leie en solseng til 300 -350 kroner per person ble i meste laget. Vi havnet derfor på hver vår badehåndduk i sanden, sammen med mange andre. 

Etter noen timer på stranden, og en god lunsj på Blue Bar, samt en av de beste Aperol Spritz vi noen gang har smakt, gikk vi ombord på båten som fraktet oss videre til Amalfi. Vi er glade for at vi slo ifra oss ideen om å kjøre bil på disse trakter, for å sitte på åpne båter i skinnende sol er bare å anbefale! 

 

 

 

 

 

Del artikkel:

Relaterte artikler