Amalfi og Ravello

22.09.2022, 22:05

2 kommentarer

Amalfi, en ny liten perle på Amalfikysten! Byen har gitt navn til den kjente kyststrekningen, den bratte klippekysten nord for Salernobukta. Hit kom vi med båt fra vakre Positano, en kort båttur på 25 minutter.

Når vi går av båten i Amalfi er vi 2 minutters gange fra sentrum og den flotte kirka i Amalfi. Vi følte det godt å komme på "flat mark", men den følelsen hadde vi helt til vi fant hotellet vårt som også låg midt i sentrum, på en av plassene det er populårt å bo; Amalfi dreams. Der hadde vi booket en liten leilighet som heter Residenza Del Duca Rooms & Apartment. Opp til denne leiligheta fikk legg- og lårmuskler prøvd seg på 98 trappetrinn! Vi fikk god hjelp av utleier med koffertene opp disse trappene! Leiligheten låg på toppen av bygget og hadde enfantastisk fin utsikt, her kunne vi se havet og vi kunne se ned i en bakgård med bakeri og restauranter,

Å gå ut på terassen om morgenen og nyte denne utsikten og de gode duftene, samt sola på terassen, og med en god kopp kaffe, ja, da får vi den skikkelige gode feriefølelsen! Samtidig kan vi da følge frukthandleren som åpnet sitt marked, og restaurantene som dekker bord for å gjøre klart til servering av frokost, lunch og middager, alle med godbiter fra det italienske kjøkken, Vi prøvde en av disse restaurantene en kveld, og spiste en utrolig god, mør biff, med godt tilbehør. Dette var tydeligvis en familierestaurant der mor, datter og far serverte gode retter hver sin gang. Både biffen og panna cotta´en anbefales!

Etter en god frokost på torget, rett nedenfor kirka, sate vi kursen for Ravello, som ligger litt høyere opp "i fjellene". Vi  hadde fått så mange anbefalinger om denne lille plassen, og måtte bare ta turen dit. Vi fant en lokalbuss som kjørte til Ravello, og dette er vel det nærmeste "ekstrem-sport" vi kommer! Vil du utforfre høydeskrekken din, ta denne turen med lokalbuss til Ravello! Smale og svingete veier på en buss som kjører ganske så fort, og svinger og tuter og står på er likevel verd turen! Ravello var en fantastisk flott, koselig og trivelig plass.

Det første du opplever når du kommer til Ravello er den helt fantastiske utsikta! Vi hadde følelsen av at vi såg det meste av Amalfikysten, og sør-italia fra flere av utsiktspunktene her. 

Vi besøkte Villa Rufolo med hager fulle av flotte blomster og gode dufter, anbefales! Her arrangeres også Ravello Festival, samt konserter med kjente artister. Scenen bygges til å henge i "løse luften", skulle så gjerne vært der og opplevd en slik konsert.

Etter nok en god lunsj med serano-skinke, mozzarella-ost, cæsar-salat og god italiensk rødvin satte vi kursen hjem igjen. Med lokalbussen ned de svingete veien og med en fantastisk flott utsikt! 

Etter to døgn i Amalfi var vi klar for videre båttur til Capri. Utleier ordnet med porter service til oss, han hentet bagasjen på rommet og vi kunne vanddre ned de 98 trappene fra leiligheten. Overrasket såg vi at porteren ventet på oss, han tilbød oss skyss på fartøyet sitt ned til havna. En artig opplevelse!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler