Det var på Capri vi såg regnet komme.....

02.10.2022, 21:09

3 kommentarer

Capri var en bra opplevelse, men turen hjem fra Capri ble litt kronglete. Vi skulle reise fra Capri til Napoli, og videre til Roma søndag morgen. Planen var å avslutte denne mektige turen med et besøk i det sixtinske kapell og en god middag i Trastevere om kvelden. Men ønskene gikk ikke helt i oppfylelse denne gangen....

På turen ned til havna med den røde cab-taxien på Capri, fortalte sjåføren om kaos!  Ja, ja, tenkte vi, bare vi finner båten til Napoli skal da dette gå greit, vi hadde kjøpt bilett på forhånd. Men vi fant ikke båten, og midt i letinga "åpnet himmelsen seg", og en voldsom regnskur satte i gang. Alle båter ble innstillt grunnet været, og vi ble etterhvert stuvet ombord på en stor ferge, som gikk til Sorrento. Etter ankomst stillte vi oss, gjennomvåte på absolutt alle klær på kroppen, i en mildt sagt, lang taxi-kø. Vi kom i snakk med tre nederlendere, kjekke folk som også skulle videre fra Sorrento. Vi ble med en taxi  med plass til 7 personer til Napoli.

Fra Napoli termini tok vi toget til Roma, og det var utrolig godt å finne hotellet og springe i dusjen som hadde godt, varmt vann. Ved ankomst til hotellet såg vi ut som gjennombløte surndalinger uten hårfrisyre, og det var derfor godt å gå gjennom resepsjonen igjen og vise at vi ser bedre ut når vi er nydusja, nysminka og med tørre klær.

Det ble ingen god middag i Trastevere, men en ravioli og pizza på en restaurant i nærheten av hotellet, smakte godt det også!

Mandag kveld kom vi hjem til Surnadal uten bagasje, men den kom ettersendt på tirsdag, og da var alt vel! 

En fantastisk tur til Amalfikysten er over! Vi hadde store forventninger, og alle ble innfridd, og vel så det. Dette er et område som er så vakkert at vi anbefaler alle som skal reise til Italia å ta turen hit! Og vi anbefaler å reise med båt fra plass til plass, det var en utrolig fin reisemåte som ga oss bedre tid til å oppleve plassene, istedetfor veiene og biltrafikken hvis vi skulle kjøre bil eller buss. Ikke minst får du den gode ferieføelsen av å sitte på åpent dekk i solskinnet på disse båtene, som tar alt fra 20 minutter til en time mellom de ulike reisemålene.

Et godt tips til dere som skal ta båt er å kjøpe bilett på nett og skrive den ut før dere drar. Da slipper dere å oppsøke bilettkontoret for å ta utskrift av biletten. Det er også mulig å kjøpe biletter på havna, men her kan det være kø, iallefall bør dere unngå det på Capri!

Turen til Roma og Amalfikysten har gitt oss veldig gode reiseminner! Håper mange av dere som har fult oss på reisen, og andre som leser bloggen senere, får inspirasjon til å ta denne turen!! 

 

Noen bilder fra alle plassene vi besøkte til slutt i denne bloggen:

Roma en lørdag med blå himmel, mange turister og mye historie!

Typisk byggestil i Sorrento

Vakre og trivelige Positano

Koselig torg i Amalfi

Fra et av utsiktspunktene i Ravelo føles det nesten som en ser hele kysten i Sør-Italia, ned til Sicillia.....

Rolig og avslappende, og ikke minst vakre Ravello

Flotte Capri

Feriebilde fra Capri

Lykkelige over å få sitte på den tøffeste cab-taxien på Capri

I taxi fra Sorrento til Napoli

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler