Siste dag på Kota Kinabalu

18.01.2019, 03:23

Drosjen vi hadde bestilt sto som avtalt og ventet på oss kl. 08.30. Målet for dagen var Mari Mari Culture village og Lok Kari Wildlife park. Vi hadde god tid så sjåføren kjørte innom det lokale utsalgsstedet for fisk og andre sjødyr.Det var litt sent på dagen så utvalget var ikke stort. Vi stoppet også ved et staselig bygg hvor administrasjonen til styresmaktene i Kota Kinabalu hadde kontorer. Det var her det var satt opp et leketøy for voksne som Nick benyttet seg av.

 

 

Litt før kl. 10 kom vi til Mari Mari Culture village. Her var det omvisning og vi fikk en innføring i kultur, boforhold og levesett på Kota Kinabalu. De ulike stammene hadde sine skikker og levesett. Vi fikk høre mye interessant om hodejegere og hvordan de jaktet både på mennesker og dyr.

Longhouse

Vi fikk også smaksprøver på lokale retter. 

 

Nick forsøker å blåse en giftpil på en kokosnøtt. Han fikk beskjed om at han hadde god kraft, men han traff dessverre ikke. 

Etter omvisningen fikk vi servert en god lunsj og det hele ble avsluttet med en danseforestilling.

 

Etter litt over en times kjøretur kom vi frem til Lom Kawi Wildlife Park. Her finnes bare dyr og fugler som finnes på Borneo. Den mest spesielle apen som finnes er Probosscis med son lange nese.

 

Hornbill

Vi hadde bestemt oss for sjømat denne kvelden. Det var mange aktuelle restauranter og vi ble anbefalt Welcom. Da vi kom dit ble vi lettere forvirret. Stor kinesisk restaurant over et et kvartal, utrolig mange mennesker og kilo Pris på hummer, reker osv.  Det ble vanskelig å forstå systemet for bestilling og priser så vi fant frem til Fish marked og hadde et nydelig måltid hummer her.

 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler