De siste dagene på tur - del 1

16.01.2020, 23:58

Da var vi igjen på veien videre, etter noen flotte dager i Adelaide (en og en halv dag). Enda en tidlig morgen stod for tur og vi skulle til vår neste destinasjon. Nemlig Great Ocean Road. Dette hadde jeg gledet meg veldig til, siden det er her man kan se «the 12 apostles». Siden det var noen av våre siste dager, hadde Karly flere overraskelser til oss i form av stopp og historier. Første stopp ble en liten innhegning, hvor det var hvite kenguruer. Grunnen til at de var i innheining, var at det ikke er så mange av dem, og at de prøver å få opp bestanden deres. Noe som forsåvidt er ganske fint. 

Neste stopp ble en ny saltsjø. Og ikke bare en vanlig saltsjø, en rosa saltsjø (pink lake). Hvor vi kunne ta litt fler morsomme bilder. 

Vårt neste stopp ble «the giant koala», hvor også Karly fortalte en historie om drop bears, som tydeligvis var i nær familie med koalaen. Hun fortalte at drop bears ikke likte turister, vi måtte smøre vegimite bak ørene, for så at vår dialekt måtte være mye mer lik australsk, for da kjente ikke bjørnen oss igjen. For grunnen til at de ble kalt for drop bears, var at de kunne bare hoppe ned fra trærne, og klore og bite turister som var i veien. Før vi dro på tur hadde jeg hørt en podcast om koalaer, hvor også karen fortalte om drop bears, og at dette var en historie alle australiere fortalte til turister, for å skremme dem. Så jeg skjønte fort at det var tull, men de andre trodde blidt på det, og jeg skjønner det godt! Hadde ikke jeg hørt den podcasten, hadde jeg nok gjort det samme. Vi stoppet ved en stor koala, som skulle underbygge historien hun akkurat hadde fortalt. Da vi kjørte videre fra denne kjempekoalaen, avslørte hun at det ikke var sant om drop bears og siden det var de siste dagene våre sammen, ville hun fortelle oss en løgn om dagen de neste to dagene, og hvis vi ikke tok henne på det, ville vi aldri få vite hva som ikke var sant. 

Vi dro videre for å ta vår neste tur til MacKenzie falls, og noen andre steder hvor vi kunne se utover fjellene. For å komme oss dit, måtte vi kjøre opp på et fjell, og det var veldig smale veier oppover de. Litt skummelt, men våre guider er veldig flinke til å kjøre, så heldigvis gikk det bra! Da vi kom frem fikk vi beskjed om at vi måtte gå ned trapper, og disse måtte vi selvfølgelig gå opp igjen. Slitsomt, men verdt det :) 

Vi dro videre til neste plass, hvor vi ikke trengte å gå noe særlig. Men vi har dessverre ikke vært så heldige med været, hvor røyken har ødelagt veldig for utsikten vår på de fleste steder, og det skjedde også her. Vi fikk noen fine bilder hvertfall da. 

Vi kom oss videre på veien, og til vår siste overraskelse for dagen. Vi var nesten fremme ved hostellet, og der var det plutselig mange kenguruer. Disse kenguruene var visst vandt med at mennesker var rundt dem, så vi kunne gå bort til dem. Men siden de kan være utforutsigbare, måtte vi ikke irritere. Vi fikk gå veldig nærme og ta bilder, før vi dro til hostellet for natten. Her skulle vi ha «family dinner», og vi alle hadde funnet noe vi kunne spise, også hadde Karly og Josh, (som var den andre guiden vår, under opplæring) fisket salat og brød. Mens vi lagde maten, dukket det plutselig opp en kenguru i hagen :D Vi hadde en koselig kveld, og spilte litt UNO før vi måtte gå å legge oss, for en tidlig morgen videre.  

Jeg er dessverre litt bakpå med oppdagteringer, men håper jeg skal greie å oppdatere dere til dagens dato iløpet av kort tid :) 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler