Blogg om betong, sondre

09.10.2019, 11:07

Mandag 7 Oktober.

vi startet dagen med å lage en forskaling av en mal som er brukt til en tideligere eksamen. vi brukte dobbelthodet spiker til å sette sammen forskalinge for da er det lett og ta ut hvis du skal justere på forskalingen. Vi brukte to tom fire og forskalingsbord til forskalingen vår som vi lagde inne i betong salen. Vi måtte bruke strekkfisk til å av stive forskalingen etter at vi hadde loddet den av med en vater.

etter lunsj så gikk vi ut for å starte å støpe en grunnsåle til en vegg som skal bli to meter høy. Vi skulle lage en bås av gangen så vi måtte lage en skille vegg som også ble lagd med forskalingsbord. når vi hadde lagd den skille veggen startet vi å blande betong. i betingen vår så hadde vi tørr sement, vann, sand, og stein. dette blandet vi i en frittfalsblander. Vi brukte en trillebår til å helle støpen oppi båsen. når vi hadde helt støpen ned i båsen var det noen som brukte en vibrator til å for ut luftbobblene i massen. 

når vi hadde fylt masse helt opp til den spikeren som var grensa om hvor mye masse vi skulle ha for at det skule bli en jevn og rett støp. når vi skulle jevne ut massen brukte vi avrettningsbord til å jevne ut massen. vi måtte også legge i litt armerninsjern for å sterke massen så den skal tåle litt mer strekkstyrke. 

når vi var ferdig måtte vi vaske alt utstyret for at det ikke skulle stivne masse på alt utstyret. 

Del artikkel: