Mustang

02.04.2019, 21:05

Hey!

Nå er det på tide med nytt innlegg. Håper dere liker det!

Mustang er en amerikansk hestetype som nedstammer fra hester som spanierne førte med seg til Amerika på 1500- og 1600-tallet. Rømte hester dannet flokker og ble forvillet, særlig på slettene i Mexico og Texas. Siden har den spredt seg til store delr av USA. Hestene utviklet seg med tiden til en særegen hestetype, som nå kan kalles en landrase. Mustangen er i dag en av de få viltlevende hestetypene som fortsatt eksisterer i verden, men den er ikke en villhest. Typen danner grunnlag for flere moderne amerikanske hesteraser.

Mustangen er en kraftig bygs, men elegant lettvektshest. Den er en utholdende, liten og rask skogtype med varierende utseende i nesten alle slags farger, både brun, blakk, rød, svart, flekket, musegrå og så videre. Høyde er 142-152 cm. Av temperament og karakter er den forsiktig, uavhengig og upåvirket. Noen mustanger har en mørk stripe, en ål nedover ryggen. Harde hover er avgjørende for å overleve når de løper fra farene. Kraftige overskuldre gir hesten den ekstra farten som trengs.

Muatangen lever ofte vilt i flokker. Flokken består av hopper, føll og unghester. En flokk blir ledet av en gammel hoppe som forsvarer flokkens område.

Mustanger ble tidligere brukt som nyttehest av amrerikanske ranchers, og senere ved rodeoridning, men er nå i sterk tallmessig tilbakegang, dels fordi den blir fordrevet fra sine områder på grunn av at landområdene skal brukes til utvinning av olje, selv om den blir beskyttet i vill tilstand.

 

Dette var alt jeg vet om denne rasen. Hvis dere likte dette innlegget, så legg igjen en kommentar i kommentarfeltet. Da blir jeg alltid veldig glad.

Del artikkel:

Relaterte artikler