Lær å flette pene knopper!

09.04.2019, 15:34

Hey!

Da er det på tide med nytt innlegg. Håper dere liker det!

Det finnes mange forskjelige måter å lage flette-knopper på. Noen syr, noen brukerstrikk. Noen bretter, noen ruller, og slik fortsetter det. I dag har jeg tenkt til å lære dere den metoden jeg synes er enklest, men som likevel ser pen ut.

Du trenger:

En hårbørste e.l.

En mankam

En liten børste (ansiktsbørste funker bra)

Mange manstrikker

Slik går du frem!

1.Start med å børste gjennom manen nøye så det ikke er noen floker igjen. Motstå trangen til å spraye med showshine! Det finnes ikke noe verre enn å prøve å flette en man full av showshine. Det er umulig å holde i, og alt sklirbare ut av hendene dine. Manen bør være kort.

2.Bruk mankammen til å dele opp avstand mellom hver av partiene med hår. Det er ikke så farligom noen blir tykkere enn andre, så lenge avstanden blir riktig.

3.Når dette er gjort åpner du opp den første delen med hår. Det er nå du skal begynne å flette. Ha litt vann på en liten børste og børst over man-biten. På den måten får du bedre tak når du fletter, og slipper ¨å miste alt sammen.

4.Flett så stramt stramt du klarer, men ikke flett så stramt at du lugger hesten. Husk å starte fletten helt fra manfestet. Du fortsetter til du ikke klarer å flette den mer, og fester den i enden med en strikk. Fest den ene strikken stramt! Det er veldig viktig at du fletter stramt, hvis ikke vil det bli fryktelig vanskelig i neste steg.

5.Når alle delene med hår er flettet starter jobbenmed å lage knoppene. Ta opp en av flettene, brett den ned på midten og klem fast. Brett den så ned på midten en gang til, og fest den lille knoppen med en manstrikk. Fest stramt! Fortsett slik nedover hele halsen på hesten. Det gjør ingenting om det er litt forskjeller i størrelsen.

6.Til slutt mangler det bare å flette panneluggen. Denne skal være en fiskeflette øverst. For de som ikke vet hva en fiskeflette er, så er det når man starter øverst i panneluggen med 3 deler hår. Så for hver gang man fletter tar man med litt mer hår.Til slutt har man med alt håret, og man avslutter som en helt vanlig flette.

7.Brett fletten slik som i manen, og fest den med en strikk. Siden panneluggen gjerne er litt lenger enn manen, pleier jeg å måtte brette fletten en ekstra gang. Føl deg til om du trenger det. Husk at knoppen for all del ikke skal bli lang og tyn, men liten og rund.

Nå er hesten din ferdig flettet! Kos deg:) Jeg synes alle hester blir staselige med fletter :)

Og helt til slutt:
Når det er på tide å ta flettene ut igjen, blir som oftest manen veldig krøllete. Dypp en børste i vann og børst ut alle krøllene, la det tørke, og børst over med en tørr børste. Nå er hesten din fin igjen :) Voila!

Del artikkel:

Relaterte artikler