Hvordan beskytte hesten din med belegg og bandasjer

11.04.2019, 14:04

Hey!

 I går fikk jeg dessverre ikke blogga. Men nå kommer det nytt innlegg. Håper dere liker det!

Med så mange alternativer når det gjelder å beskytte hestens ben er det viktig å finne den som passer best for deg og din hest. Benbeskyttelse kan variere avhengig av ridegren og forholdene ute, men hovedgrunnen til bruk av benbeskyttelse er å beskytte bena og hindre gjentakelse av skader. Siden hester er utsatt for skrubbår og andre skader på innsiden eller utsiden av beina når hesten rammer sine egne med en hov, er det viktig å gi dem best mulig beskyttelse!

Polobandasjer

Polobandasjer brukes ofte til hester som er følsomme overfor neopren eller som har kutt eller arrvev derbenbeskyttere vil forstyrre. En annen fordel med polobandasjer er at de tilpasser seg perfekt til benets form og passer til mange forskjellige hestestørrelser, avhengig av lengden. De gor en ren, elegant look som passer til ryttere i alle ridegrener.

Bandasjer

Bandasjer kan brukes til mange formål, for eksempel til å forebygge eller redusere hevelse etter trening, skader eller i stallen.De holdeer hestens ben rene for smuss og rusk og hjelper i helingsprosessen. Med riktig legehjelp og veterinær kan man bruke bandasjer som et nyttig verktøy til å påskynde helingsprosessen for kutt, bøyde sener og cellulitt. Man behøver to bandasjer for å lindre hestens ben. Det første laget består av bandasjeunderlag som ofte er laget av bomull eller neopren, som hjelper til å fordele trykket jevnt.

Det andre laget er tynnere bandasje lagetav elastisk, polyester eller bomull som holder bandasjeunderlaget på plass. Det strekkbare stoffet gor mulighet for bevegelse og bidrar til å gjøre prosessen enklere.

Belegg

Et nyttig verktøy for hester med overtramp er kopper. Overstrekk er når en hest tramper på baksiden av framhoven med bakhoven, som ofte fører til at skoene løsner. belegg er også ofte brukt når man kjører i gjørmete forhold, når hestene er iført brodder eller under transport. Med praktiske alternativer som Borrelås "pull on", og "no turn" er det mulig for enhver rytter å finne på en fin tilpalasning for sin hest. Beskytterne passer godt når man kan få to fingre mellom overkanten og koden.

Senebelegg

Det finnes ulike modeller å velge mellom når det gjelder benbeskyttelse. Senebelegg er bl.a det vanligste for jakt/sprang. Senebelegg er lagetfor å beskytte hestens forben mot slag fra bakbenene.

Kodebelegg

Kodebeskyttere brukes for det meste i kombinasjon med senebeskyttere. De brukes for å forhindre kutt og skrubbsår, som oppstpår når hesten slår seg selv med den motsatte hov. De selges ofte i sett, som for eksempel Horze Avansert ProTec benbeskyttersett. Disse er populære blant jegere og sprangryttere. Spranghester kan ha både senebeskyttere og kodebeskyttere, men deter ikke tillatt i jakt.

Stryksokker

Disse belegg beskytter hestens ben mot strykning og slag fra hoven på det motsatteben under ridning. De kan brukes i alle ridegrener, men brukes mest i spran, longering og military.

Støttebelegg

For en generell beskyttelse av sener og leddbånd passer støttebelegg best. Disse beskytterne er ofte brukt for hester som har tidligere hatt støtterlaterte skader. De gir ekstra beskyttelse ved å støtte kodeleddet og vedhjelp av en rem forebygger de overstrekninger på leddet.

Håper dette innlegget var til hjelp. Håper også dere likte dette innelgget. Hvis dere likte det, så legg igjen en kommentar i kommentarfeltet. Da blir jeg som alltid superlgad!

Del artikkel:

Relaterte artikler