Hva trenger man egentlig av utstyr?

22.04.2019, 15:33

Hey!

Nå er det på tide med nytt innlegg. Håper dere liker det!

Jeg husker meg selv for noen år tilbake! Med en gang jeg så noe fint på en nettbutikk eller i en hestesporteforetning så måtte jeg ha det!

Dressur så klart!

Jeg må med den gang si at jeg snakker for meg selv og minnegjenstander del. Når jeg startet å ri i rideskole drømte jeg alltid om å bli sprangrytter, men de skjedde aldri. Jeg fikk egen hest, men han er dressurhest, så jeg trener nå i dag mot å bli profesjonell dressurrytter.  Så pga det, så kan jeg ikke snakke så veldig mye om sprang, western, distanse og feltritt. Så alle dere ryttere der ute som driver med noe av disse tingene får lage deres egen utstyrsblogg for jeg vet ikke helt hvilket utstyr dere bruker og hva dere bør ha og hva som er overfladisk??

Det kan være lurt å kjøpe en sal med smeltbart bomjern og utskiftbar stopping! Hvis hesten forandrer seg eller du kjøper deg ny hest så trenger du kanskje ikke å kjøpe ny sal! 

En hvit sjabrak og et sett hvite bandasjer hører med i dressurbekledningen! Personlig har jeg nesten bare hvite, da jeg er litt sløv til å vaske... Ikke særlig stas å komme på stevne med brun sjabrakk f.eks!

Longering

Man trenger faktisk ikke mer enn en longeline og et par innspenningstøyler til å feste salgjorden! Mange tror at man  ha dyrt longeringsutstyr for å longere, som pessoalongesystem, kapsun osv. Guess what, det trenger du ikke!

Dekken

​​​​​​​Nå har jeg nevnt det meste man trenger for å kunne ri og longere! 

Og da må jeg også nevne noe du trenger når du ikke rir og trener hesten din, nemlig dekken!

Etter min oppfatning trenger man egentlig ikke så mange dekken, bare man har dekken av god kvalitet og passform (Mine personlige favoritter er bucas og horseware, men om man ikke har penger til det så har faktisk Horze Avalanche-dekken god passform! Dette er alfa omega! Vi synes ikke det er så gøy å gå med klær som lager gnagsår og ikke passer bare fordi at det er en kul farge eller stjernemønster vi heller! Tror hesten din er enig!

2 x Regndekken (skift om det blir vått)

2 x Halvtynne (fleece/ull) innedekken (skift om det blir vått)

1 x Tykkt vinterdekken (ute)

1 x Tykkt innedekken (dyne)

1 x Halvtykkt overgangsdekken (ute)

1 x Skritteteppe i ull (Jeg er fryktelig glad i mitt fra Shires som kan brukes både til hverdags og på kalde stevnedager)

En ting til jeg bruker er varmebandasjer om natten etter harde økter!

Boksen med det rare i!

Jeg har kanskje tidenes største pussekasse med masse rare dingser, salver, linimenter, babyolje og grønnsåpe! Nok om meg!

Det man trenger i pussekassen er børster (hvor mange og hvilke må man jo bestemme selv) hovskrape, saks, våtservietter, manstrikk, salve og blåspray.

Det jeg ville få fram i dette innlegget var å få dere der ute til å bli mer utstyrsbevisst og få dere til å tenke: Trenger jeg egentlig dette?

Vi blogges!

Del artikkel:

Relaterte artikler