5 TRIKS FOR Å HOLDE DET RYDDIG!

13.09.2019, 09:17

Helt fra jeg var liten har jeg aldri vært noe særlig ryddig. Hjemme hos meg er det nesten aldri ryddig på rommet mitt. Men etter at jeg ble litt eldre har jeg faktisk blitt ganske ryddig. Det er ikke helt plettfri 24/7 hjemme, men det er som regel ganske ryddig! På veien til å bli mer ryddig har jeg lært noen triks jeg vil dele med dere nå!

Dill dall - Å ha masse dill dall stående rundt overalt som pynt, gjør at det fort blir ekstremt mye mer rotete enn det burde være. Pynten kan se ut som rot, og fordi det er så mye pynt er det nesten vanskelig å se hva som er rot og ikke. Selv merket jeg at det var litt for mye ting på kjøkkenbenken, og da hopet det seg altfor fort opp der. Løsningen var å fjerne alt som står på benkene, og la det bare stå igjen et par urter på vinduskarmen. Da ser man fort om det er rot eller bare mye ting, og det holder seg ryddig mye lettere. 

Oppbevaring - Om du har et lagerrom eller en liten bod til å oppbevare ting i. Aldri oppbevar tingene i søppelsekker eller pappesker. Da er det ikke enkelt å se hva som er oppi, og hver gang man skal putte noe inn må man lete seg frem for å komme til riktig pose. Ha heller alt sortert i kategorier i plastbokser i hyller. Da er det superlett å ha oversikt. Vet de har masse plastbokser på IKEA til en rimelig penge, og det er virkelig verdt å investere i. 

Rydd med en gang - Denne bør jeg selv bli bedre på, for den er virkelig gull. Hver gang du har brukt noe, rydd det vekk med en gang. Da slipper du at det skal hope seg opp og at du må ta store sjauer.

Faste rutiner - Det er smart å ha faste rutiner på ting så man vet når man skal gjøre det. Selv tømmer jeg alltid oppvaskmaskinen hver morgen, vaker og går igjennom kjøleskapet hver søndag og jeg vasker alle klærne mine hver fredag. Å ha faste rutiner gjør virkelig at man ikke utsetter ting og da blir det gjort. 

Vanskelig å komme igang - Sett på en alarm som tikker ned mot 30 minutter, noe skikkelig bra musikk som gjør at du vil bevege deg, og bestem deg for at du maks skal rydde i 30 min. Ofte er det altfor vanskelig å komme igang fordi vi ser hvor mye som må gjøres, men om du har et tidsperspektiv på det er det mye lettere å komme igang. Som oftest rydder man mer enn 30 min også. Hehe!

                                                                                            Har du det ryddig?

Del artikkel:

Relaterte artikler