Spionangrep avverget! Flaggskipet ankommet!

23.04.2021, 19:02

3 kommentarer

Arwens posisjon: Holmestrand havn

Kapteinen var nylig innkalt til Admiralen for mottak av forholdsordre under sommerens oppdrag. På tross av at alle metoder ble brukt for å holde møtet hemmelig, og riste av seg forfølgere, klarte en spion å ta et heldigvis utydelig fotografi av admiralen, som så ble forsøkt solgt til diverse publikasjoner. Snarrådig innsats fra dekksgutten Pluto fikk jaget spionen før han fanget Admiralens kontrafei i gjenkjennelig kvalitet, Dette viser jo at utspekulerte folk er på sporet av oss. Om det er gravejournalister som står bak eller om det er mørkere krefter på ferde er uklart. Kapteinen vil beordre en grundig gjennomgang av våre sikkerhetsrutiner når mannskapet igjen er samlet. Vi har til nå klart å forhindre at bildet sirkuleres, og selv om det har kostet oss dyrt er det verdt prisen, da selve admiralens eksistens jo er topphemmelig informasjon.

Våre ordre er først å befeste Kommersøya utenfor Holmestrand, undersøke hvilke matressurser som kan høstes i den lokale natur, samt finrekognosering av området. Vi skal kjenne hver knaus og vik som vår egen bukselomme, var beskjeden fra Admiralen. Når disse ordre er utført skal vi begynne kartleggingen av forholdene på østsiden av fjorden, fra Moss til Hvaler.

Nærheten til Carl Johansvern gjør at vi må utvise diskresjon under oppdraget. Vi har derfor valgt å legge oss på en slags new-agestil i våre forkledninger, da vi regner det som tilforlatelig. Skulle vi oppdage observatører har alle ordre om å gjøre yoga-aktige bevegelser, klemme et tre, eller sette seg i meditasjonsstilling, for å bygge opp under vårt “cover.” Diverse parafernalia som drømmefangere og dyreskaller er under anskaffelse, og kapteinen er i anledningen utnevnt til “leirsjaman”. Denne jobben innebærer å kaste troverdige forbannelser mot folk som truer med å gjøre strandhugg i vår sone. Det gjelder å utnytte eventuell overtro hos de nærliggende stammer for å beskytte festningsarbeidene. Kapteinen konsulterer i den sammenheng også ordentlige sjamaner for veiledning, i tilfelle virkelig trolldom skulle bli nødvendig.

Mia Noy, siste tilskudd til flåten, var allerede i Holmestrand. Men Arwen, vårt flaggskip, lå ennå på land i Tønsberg. Kapteinen beordret mannskapsmøte på sitt losji i hovedstaden. Vårt offiserskorps  organiserte forbilledlig transport til Tønsberg slik at  Kapteinen og Dekksgutten kunne gjøre klart skip for sjøsetting. Takket være fjorårets grundige jobb under vannlinjen var arbeidet ikke stort, og gikk knirkefritt for seg. Dekksgutten holdt strengt oppsyn med havna underveis, og var spesielt aktpågiven under flytting til kaikanten. Offiserskorpset har diskutert forfremmelse av Dekksgutten, men her setter kapteinen foten ned, da han har erfaring med at Pluto ikke takler å bli tillagt autoritet særlig godt.

For overfarten til Holmestrand mønstret styrmannen og lettmatros Ida på. Ida er dessuten vår Styrmanns hulde viv. Da hun satt sin rorvakt under seil rykker hun herved opp til fullbefaren matros ifølge Arwens topptunge rangsystem. Vi hadde god vind i starten av seilasen, men den løyet betraktelig utover dagen, og vi måtte innse at vi ikke ville komme fram før etter mørkets frembrudd, og at vi ikke hadde annet enn nødlanterner. Det ble derfor bestemt at Mia Noy`s redningsbåt skulle gå oss i møte med Stuerten bak roret. Stuerten klarte jo ikke å holde seg, og spilte til mannskapets forskrekkelse kystvakt og tolletat da han kom ut av mørket og anropte oss. Men forskrekkelsen gikk snart over i latter over dette påfunnet av vår skøyeraktige Stuert. Etter konvoi til Holmestrand ble Stuerten sendt som speider på forhånd slik at vi hadde nøyaktig etteretning om strømforhold og de beste ledige kaiplasser.

          

        

Kapteinen, Stuerten og dekksgutten har etter dette så smått begynt å bygge befestninger på Kommersøya samt rekognosert naturhavner for flåten. Vi har også fått til en god tone med de innfødte, og venter oss få problemer fra dem, om vi skal dømme etter de første møter.

I løpet av de neste dager planlegger dekksgutten og kapteinen å flytte ut av Holmestrand havn til Kommersøya hvor de blir boende ombord til faciliteter i land er klare. Det gjelder å okkupere de beste naturnhavnene  før vanlige sommerturister invaderer området. Dette er eneste mulige skjæringspunkt med de innfødte, da vi har observert de samme lokale båter i de naturhavnene vi tenker å befeste aften etter aften. Med hele Rederiets flåte liggende inne vil det jo ikke engang være plass igjen til en av de nymoderne “padleplanker” som til Kapteinens snøftende forakt, og til fare for skipstrafikken plager våre hjemlige farvann.

Dekksgutten rapporterer at Nøtterø Båthavn er remarkert for sesongen. I Holmestrand er territoriet utvidet til hele havneområdet samt området rundt Nordisk Aluminium. Nordadgående strekning fra havnen er dekket til første brygga etter Dulpen. Mer enn halve Kommersøya etableres i disse dager som Dekksguttens personlige kongerike, og hans plan er å markere så tett og ofte at innfødte hannhunder til sist gir opp.

Del artikkel:

Relaterte artikler