Dag 13

02.08.2016, 17:20

God morgen. Da var det klart for å vende nesen nordover mot Norge. Men det var mer av Italia som skulle oppleves først. 

Kort frokost klokken 8, og vi var ute på veien før klokken 9. Ut på autobahn gikk det, og vi nærmet oss Milano i bra skyv. Ved Piacenza, kom det en kommertar fra passasjersetet, om at dette var ikke mye å se på.... :) (Utfordringen med en trailersjåfør bak rattet, er visstnok at "lasten skal frem", og i dette tilfellet var det ingen last som skulle frem).

Så vi kjørte av motorveien, la inn ny rute på gps`en uten motorvei, og prøvde på nytt. La inn St.Gallen i Sveits som mål for kvelden, men opplevelsene underveis skulle komme til å endre disse planene betraktelig. 

På SS veiene mot Bergamo, fikk vi se mange vakre små landsbyer, med smale gater og enkelte ganger trodde vi at vi var på villspor.

Men neida, veien fortsatte og vi nådde Bergamo. Der ble det en kort matpause, før vi fortsatte mot Lecco ved Comosjøen. Videre nordover på østsiden av Comosjøen, mot Chiavenna. Det vi se på denne turen var bare utrolig, så Comosjøen må nok oppleves nærmere ved en senere anledning. Videre gikk turen opp i Alpene, mot grensa til Sveits. Oppover gikk det, og alt vi så rundt oss var helt spesielt. Landsbyer som klorte seg fast i bratte fjell, innsjøer og et massivt fjellområde. Passerte inn i Sveits, og takket ærbødigst Italia, for alle opplevelsene vi fikk. Inn i Sveits, gjennom Stampa og mot Marojapasset. Her var det hårnålssvinger som fikk Trollstigen til å blekne.

Fremme i St.Moritz, ble vi enige om at nok var nok og fikk rom på Hotel Arte, flott rom i herlige omgivelser. Middag på hotellet og tidlig kveld.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler