Hva skjer med kroppen om man spiser mindre kjøtt? 

12.02.2019, 10:30

Hva skjer med kroppen om man spiser mindre kjøtt? 

Du vil gå ned i vekt  

Forskning utført ved George Washington University School of Medicine i Washington, viste at en person som blir vegetarianer vil gå ned ca. 4,5 kg i vekt uten å utføre noe fysisk. Derfor må man finne en “grønn-diett” som gjør at du får i deg alle proteinene og karbohydratene som du pleide å få fra kjøtt. Man må kunne finne noen gode substitutter for enkelte matretter for å kunne fortsette på en “grønn-diett sånn at man ikke blir underernært. Man mister dessverre ikke fett, men ganske mye væske. 

Du kan bli underernært 

En balansert kjøttfri-diett kan gi deg nok næringsstoffer, men det kan bli vanskelig å få i deg jern, vitamin D og B12. 

Jernmangel kan føre til at man blir trøtt, sliten og svak. Kroppen trenger nemlig jern for å frakte oksygen rundt i blodet. Det kan også føre til svak immunforsvar, blek hud, nedsatt arbeidskapasitet osv. 

Mangel på vitamin D, kan føre til smerter i ledd, muskler og utmattelse. Om man mangler mye vitamin B12 langvarig så kan det føre til skader på nervesystemet, slapphet og det kan hende at får betennelse i tunga. 

Det er viktig å huske på at jern finnes i bønner, linser, nøtter og alle helkorn-produkter. 

Vitamin B12 finne i soya-produkter, kjøtt, fisk, skalldyr, mens vitamin D finnes i egg, enkelte typer melk, kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt. 

Magebakteriene kommer til å endre seg 

En undersøkelse fra 2014 undersøkte magebakteriene til forskjellige mennesker med ulike spisevaner. Blant disse hadde de undersøkt kjøttetere, vegetarianere og veganere. Forskningen viste at magebakteriene til vegetarianerne var mer beskyttet enn de andre. 

Du vil øke levetiden din 

Å spise mindre kjøtt kommer naturligvis til å redusere risikoen for hjertesykdom, kreft og fedme, og dette vil hjelpe deg med å leve lengre. Denne teorien ble testet da National Geographic-magasinet, langvarighetsforskere og bestselgende forfatter Dan Buettner kom sammen for å samle livshemmeligheter fra verdens lengste levende samfunn. Verdens sunneste samfunn vedtok et plantebasert kosthold, lavt i fettfattige animalske matvarer som kylling og deler av svin. Menneskene i disse samfunnene spiser for det meste plantebaserte produkter som belgfrukter. Eksempler på belgfrukter er linser og bønner. Folket spiser også tofu, grønne grønnsaker og begrenser kjøttforbruket sitt til fem eller færre porsjoner i måneden. 

Dette er ifølge en artikkel fra Sharecare jeg har lest. Artikkelen er på engelsk og jeg har oversatt en del av den til norsk.  

Kilder:  

Artikkel fra Sharecare: https://www.sharecare.com/health/vegetarian-diets/article/things-happen-stop-eating-meat (12.02.2019) 

https://trd.by/livsstil/2016/03/01/Dette-skjer-med-kroppen-din-hvis-du-slutter-%C3%A5-spise-kj%C3%B8tt-12201608.ece (12.02.2019)

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler