Krig er meningsløst – legg ned våpnene!

14.06.2019, 11:01

1 kommentar

Er det noen som virkelig tror at russiske fly, tanks og båter en dag ville angripe Norge – eller andre europeiske land? Hvorfor i alle dager skulle de gjøre det?? Isfrie havner? Olje? Fisk? Mer land? De har jo for pokker mer enn nok med seg selv!

 

Joda, jeg hører det helt hit til kontoret i Vollen: Naiv tenking, flere tenkte det samme før 2. verdenskrig og «se hvordan det gikk». Folkens, det er 80 år siden – det har skjedd saker og ting på den tiden! Jo da, det finnes fortsatt noen diktatorer og andre typer som ikke burde sittet med mye makt, men at de går inn i en storkrig har jeg svært liten tro på.

 

Og hvis noen absolutt ville «ta oss», så finns det jo billigere og enklere metoder: De kan skade/lamme strømforsyning og/eller vannforsyning – eller lage faenskap på nettet. Da behøver de ikke ofre en eneste soldat, kjøretøy, fly eller båt!

 

Militærutgifter på 15 000 milliarder kroner!

Det ser ut som vi (les: politikere) blir presset av en halvgal president (navn unødvendig) til å ytterlige å øke «forsvars»budsjettet vårt. Det nærmer seg nå 40 milliarder kroner. Masse penger. Men vi driver ikke bare forsvar, vi angriper også, og deltar i andres kriger, eksempelvis i Libya og Afghanistan.

 

Verdens samlede militære utgifter var i 2018 på svimlede 15 000 milliarder. Femten tusen milliarder kroner. Tenk hva slike summer kunne gjort med skolegang, helse og fattigdom! Skal denne verden komme videre er det helt nødvendig med mer grunnleggende kunnskap. Over en tredel av disse 15 000 milliardene dette bruker USA – mens de bare har ca. 4 % av verdens folketall. Snakk om galskap!

 

Og ikke nok med de 15 000 milliardene – hvert år – tenk hva det i tillegg koster å gjenoppbygge ødelagte bygninger, installasjoner og infrastruktur! Mellom 75 000 og 100 000 mennesker blir drept hvert år i kriger, hundretusenvis blir såret, millioner blir fiender for resten av livet. Og ofte befinner fienden seg i samme land, med bakgrunn i religiøse motsetninger. Herregud!!

 

Når det gjelder penger for «fredsnasjonen» Norge, så selger vi våpensystemer for ca. 6 milliarder – tro ikke at alle disse «systemene» kun kan brukes til forsvar. Noe av «unnskyldningen» er at vi i hovedsak selger til våre allierte og/eller «vennligsinnede» land. Og Oljefondet vårt har investert i mange titalls firmaer som produserer våpen. Passer detfor en fredsnasjon? Dobbeltmoral etter min mening!

 

Ned med mannen – fram med kvinnene!

Jeg vet at jeg fortsatt er naiv når jeg mener at voksne folk må klare å løse uenigheter og problemer på andre måter. Krig er umenneskelig, og egentlig en barnslig og primitiv måte å løse uoverensstemmelser på. Men dette har vært mennsmåte å gjøre det på, siden tidenes morgen. Flere kvinner inn i storpolitikken vil kanskje gjøre at vi så lett lot være å ty til våpen, og heller satte oss ned rundt et forhandlingsbord. 

 

Kvinner – særlig de som har født barn -vil i mindre grad enn andre sende sine gutter og jenter i krigen. (Joda, det finnes dessverre noen som tror på et paradis for selvmordsbombere og andre krigere, men etter hvert som kunnskap og forståelse når inn i hjernen til disse, så vil de forstå at dette er bare «lureri» eller dumskap.)

 

Slutt med krigsleker!

Kappløpet om mest og farligst våpen, og de største styrkene, er gutters lek. Tidligere lekte vi «indianer og hvit» - med pil og bue, så med tinnsoldater, og nå med krigsleker på dataskjermen. «Bang, bang, du er død!» Det er mulig at noen får utløp for frustrasjon, sinne eller noe annet – men egentlig er det ganske skremmende. Og jeg tror det gjør noe med innsiden av menneskene ...

 

Du kan gjerne spørre hvorfor i hule heiteste jeg skriver dette. Det kommer ikke til å hjelpe en dritt. Min forrige (og første) blogg om GUD – overtro og frykt– var lest av 107 personer det første døgnet. Flere enn det leser sikkert ikke dette blogginnlegget heller. Men det føles pokker meg godt å få «sagt» det likevel. Derfor!

 

Takk for at du tok deg tid. Du må gjerne skrive en kommentar ...

Del artikkel:

Relaterte artikler