Umoralsk av banker og finansfirmaer!

22.07.2019, 22:54

I flere år har folk blitt dynget ned med lånetilbud fra ulike firmaer, flere av firmaene blir egentlig finansiert av de store bankene. Mange tilbyr lån uten sikkerhet, og fordi sikkerheten er fraværende eller liten, beregner de seg høyere renter. Og det er ofte til folk som allerede sitter vanskelig i det. For noen år siden var det renter på rundt 30 %, men fortsatt er det lånehaier som har en effektiv rente på over 20 %. Finansdepartementet har vurdert dette, og bestemt at det skal opprettes et gjeldsregister, for å synliggjøre de styggeste sakene. Men fortsatt kan du få låne 500 000 uten sikkerhet, og med en rente på 20 % blir det fort store penger av det hvis du ikke kan betale gjelden rimelig fort.  470 000 forbrukslån har gått til inkasso, det er jo helt vilt! Når bankene ikke klarer å få inn pengene, går sakene videre til inkassofirmaer, som plusser på saftige gebyrer. Og hvis de heller ikke får inn pengen belaster de Namsmannen. Dette burde utlånerne ordne opp selv, når de låner ut i hytt og pine!

Siv Jensen og co er de som kan stramme inn dette, flere hundre tusen familier sitter i ei felle de antakelig aldri kommer ut av. Og når renten går opp et par prosentpoeng sitter de fullstendig fast i gjørma.

Må du absolutt ha et forbrukslån, eller refiansiere, så sjekk i hvert fall nettet, for det er store forskjeller der ute!

Del artikkel:


Relaterte artikler