leksjon 18. Mat og kultur

08.03.2018, 09:03

1 kommentar

Hva besto hverdagskosten i Norge av på begynnelsen av 1800-tallet ?                                                                                                                                                                     kostholdet besto for det meste av grøt, brød, meieriprodukter, fisk og kjøtt.

nevn noen metoder for konservering av mat.                                                                                                                                                                                                              noen av de teknikkene vi bruker er tørking,salting,speking,røyking,sylting og fermentering eller en kombinasjon av flere av disse.

* fisk og kjøtt kunne bli tørket,saltet, speket. røkt eller fermentert. og bær,frukt og grønnsaker ble ofte syltet, enten ved at man laget syltetøy, eller at råvarene blelagt i lake.               Selv om det ikke lenger er nødvendig å konservere maten, gjør vi det fortsatt fordi vi vi liker å beholde våre gamle tradisjoner.

  hva er din favorittrett ? 

Min favorittrett er pannekaker. pannekaker finnes over hele verden i forskjellige former og størrelser. pannekaker  spises ofte sammen med sukker, kanel, blåbærsyltetøy eller bacon.                                                                                                                                                                                                           

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler