En herlig dag

01.07.2020, 12:20

Lavendel er og blir en vakker og duftende blomst i koppen min. Detter er vel det de kaller en sommerfugllavendel.

Jeg våknet i dag til during fra nabotomta. De har gravemaskin på plass. Jeg så ut at sola skinte. Tok meg en dusj og hoppet i skjorts og singlet. Satt på en maskin med klær jeg tenkte å henge ut litt senere. Laget meg frokost og tok med ut i hagen.

Tok meg en runde med fotoapparatet... men så kom det regn. Jeg måtte til slutt løpe i dekning. Hver dråpe inneholdt jo nesten en liter vann.

Godt i dekning på trappa ble jeg sittende å nyte synet av hagen. Jammen har det vert verd hver bøtte med vann, hver sekk med jord, hvert myggstikk, hver krone. Det er herlig å se alt som blomstrer. Og jeg gleder meg til årene som kommer med blomstrer som kommer igjen og blomster som skal plantes. 

Løvemunn-tua mi begynner å bli skikkelig vakker.

En bie koser seg i kornblomstene. Noen av blomstene har allerede visnet. Men er masse knopper enda.

 

Denne blomsten er undervurdert. Vakker Ringblomst. Litt bustet på "hode" men hvem hadde ikke blitt det i sterk vind og syndeflod.

En tildels druknet blomkarse i vogna på plenen. Lyser opp i alt den grønne.

En rødsolhatt kommer snart i full blomst her. Kronbladene er rullet sammen men en kan se den nydelige fargen allerede.

En solhatt....Tror den skal bli grønn. Men er litt usikker.

Denne artige saken blir spennende å følge

Riddersporen måtte ha litt hjelp. Regnet som slo ned som en trykkbølge la den helt ned. Og noen ganger kan det da være greit å ha noe å støtte seg til

Sukkererter har jo faktisk masse fine blomster... Den ene sukkerertplanten har fått et forhold til blåberbusken i bedet ved siden av. Den holder blåbærbusken i "hånden". så søtt. Men fikk ikke tatt bilde av det. Beklager. 

Ringblomstknoppen venter på sol til å springe ut i full prakt.

 

 

Legg merke til skiltet på døra. Og ikke minst den vakre klematisen.

 

Astilbe minne meg om min farmor. Disse blomstret som små busker i hagen hennes. 

 

Min far som hadde bursdag for ca 1 mnd siden fikk seg en potte med stauder jeg har plantet. Veldig kjekt å gi bort noe en har plantet og hjelpt frem selv. Og tror nok det kan bli flere slike gaver fremover.

 

Er enda litt forundret over at jeg enda ikke er gått lei. Eller at jeg i det hele tatt kunne finne så mye glede i hagen.

 

Ser ut som blomstene mine får litt fred og fra sneglene etterhvert. Har sett noen snegler men ikke så mye. Og larvene som spiste opp to av ripsbuskene har blitt mett kan det se ut som. Så blir vel noen rips i år. 

Jeg er lykkelig!

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler