To dager med regn gjør godt

12.06.2021, 13:26

Det var jammen godt med regn. Og det skal komme mer

Det er begynt så smått å spire I kjøkkenhagen. Og blomstene strekker seg godt. I dag har det vært noen skikkelige regnbyger men med opplett innimellom. Nok til at jeg kunne vandre litt.  Har sett til agurkene i drivhuset. Åpnet vinduer og dør. Og tok ene agurkplanten ut av bøtta og satt den I en pallekarm. Synes de har vokst for lite. Enda ikke en eneste blomst. Så nå håper jeg det blir bedre.

Jeg turde ikke potte om begge tilfelle de ikke klarer omveltninger. Så får jeg se om noen dager om det vil gå bra.

I dag har jeg gjort et krafttak i andehuset og. Har gått gjennom alle eggene. Lyset gjennom. Er ikke ekspert på dette men har gjort et godt forsøk. Nå er det 15 egg I hvert reir. Og eggene er merket med blyantkryss på de jeg fant ut var liv i. 

Jeg spylte gulvet i andegården så det ble litt renere der inne. Nå er planen å ta en ny lysingsrunde om en uke. Og i mellomtiden tar jeg bort alle egg som ikke har kryss frem til da. Den ene anda gikk inn å la seg på egg med en gang kysten var klar. Den andre anda var for opptatt av å spise, bade og være sosial. Så nå hun enda ikke var gått tilbake etter nesten 2 timer ble hun rett og slett jaget hjem. Vi bar henne inn i huset og stod i døra til hun gikk å la seg på egga sine. 

Hun var lydig og maset en del på vei opp i rugekassen men har lagt siden da. Flinke andemødre dette. Forventer klekk fra 23 juni. Bare 10 dager til vi forventer klekking.

Del artikkel:

Relaterte artikler