Miss Sophie

25.11.2018, 22:16

Hun og tre gode venninner fra barndommen skulle spise førjulsmiddag. Valget falt på miss Sophie i Drammensveien, et sted med gode omtaler og fin beliggenhet. Både navnet og interiøret, i lett kolonistil, ga Henne forventninger om britisk gourmet, men menyen hadde en langt mer internasjonal touch.

Vi fikk rask og vennlig hjelp av en ung, svensk servitør som serverte lettøl og prosecco mens vi tittet i menyen. Det var en oversiktlig meny uten så altfor mange retter, men både fisk, kjøtt, burger og vegetar var representert.

En venninne valgte carpaccio med kapers, Hun tok jordskokksuppe med soppcrisp og de to siste lot seg friste av Skagen langos, fritert brød med skalldyrmousse. Det var store porsjoner og gode smaker. Proseccoen var såpass raust servert at den holdt gjennom hele forretten. Til hovedrettene valgte vi en Pinot Noir som passet til både andebrystet, det grillede kyllingbrystet og dagens fangst som var torskerygg. Lettølen fulgte hun som valgte smørstekt piggvar. Hennes kylling var svært mør og tilbehøret besto av fyldig risotto, savoykål og gorgonzolasaus. De andre smattet også fornøyd på smakfull fisk og mør and. Det var mye tilbehør og alle rettene var estetisk dandert på store tallerkner.

Våre medgjester besto av både par, far med datter og en god del grupper bestående av eldre. Det virker som stedet appellerer til et litt eldre publikum. Toalettet var delikat og her kunne man ta med seg en kjærlighet på pinne hjem. Originalt!

Etter et par timer i dette vakre lokalet, satte vi nesen mot konditorvenninnens leilighet som lå rett ved, hvor vi inntok en dessert langt bedre enn noen restaurant. Vi nøt ostekake, sjokoladekake, muffins med frukt og nøtter og kesamkrem, med rødvin i vakre glass og kraftig kaffe.

En iskald novemberkveld ble et nydelig minne og en påminner om hvor viktig det er å ha og ta vare på gode venner.

Passer for: voksne i par eller grupper. Business

Terningkast: 4/5

Del artikkel:


Relaterte artikler