Prima Fila

28.12.2018, 17:49

Et par dager før jul og Hun og venninnen skulle på Nasjonaltheatret for å se Liv Gulbrandsens harselas med trilogien 50 shades of grey (dette teaterstykket hadde fortjent en anmeldelse i seg selv, men kort oppsummert vekslet vi mellom å prise oss lykkelige over å ikke ha lest bøkene og få lyst å lese dem; kan noe som har solgt i 100 millioner eksemplarer virkelig være så dårlig?)

Vi var småsultne, men hadde ikke bestilt bord noe sted og ble dermed gående fra sted til sted i området rundt teateret med uforettet sak. Vi gikk innom Prima Fila uten særlig håp om bord, det var tilsynelatende stappfullt også der. Men her begynte en overraskende opptur. Hun har spist der før og vært mellomfornøyd, men denne travle førjulskvelden ble Hun svært positivt overrasket. 

En positiv hovmester innrømmet at dette ikke var enkelt, men om vi lovet å være raske hadde han et bord for en drøy time. Dette passet oss utmerket. Vi var ute etter en enretter med et glass til, og fikk presset oss inn ved et lite tomannsbord i den lange benkeraden med utsikt mot Rådhuset. Hun fikk assosiasjoner til Parisiske bistroer, med tett mellom bordene og masse folk i alle aldre (den eldre mannen på nabobordet, med servietten festet i halslinningen, minnet om en pariserherre. Der er det mer vanlig å se gamle spise alene på restaurant). 

Vi valgte to glass rødvin (sammen med et glass kapitalistisk sort piss for å slukke tørsten) og fikk det raskt servert av en vennlig og oppmerksom servitør. Ikke lett å ha oversikt med så mange gjester, men det fikset denne karen.

Vi valgte hver vår pastarett. Hun tok Papardelle alla Boscaiola, bred båndpasta med sopp, spekeskinke, løk, trøffelolje, kremfløte og pepper. Venninnen valgte Penne Piemontese servert med oksefilet, champignon, paprika, chilipepper, løk, persille, peppersaus og fløte. Servitøren kom til og strødde rikelig med parmesan over tallerknene. Rettene smakte nydelig! Pastaen var kokt riktig; al dente. Det var varmt og med gode, kraftige smaker. Vi smattet fornøyd og ble akkurat passe mette. Rødvinen var kjølig og smakfull og servert i romslige glass.

Og ikke ble vi kastet ut etter en time heller. Vi småpratet videre og nøt resten av vinen, at vi var a jour med juleforberedelser og hadde et par timer med teaterfryd i vente.

God jul!

Passer for en liten passiar før teater, for tete a tete eller i grupper.

Terningkast: Hun er raus i julen og slenger ut en femmer. De reddet oss godt fra sulten i en improvisert middag.

Del artikkel:


 #prima   #fila   #anmeldelse 

Relaterte artikler