Britts gourmetbistro

13.01.2019, 21:17

2 kommentarer

Britts eventyr og gourmetbistro

Dette er det første privathjemmet som får en omtale på denne bloggen. Og antagelig det siste. Men fødselsdagene til den rauseste av alle venninner fortjener en omtale. Tidlig i januar hvert år inviterer hun en masse venner til feiring. Og ikke en vanlig feiring. Nei, dette er voksenbursdagene som barna er triste for at de ikke lenger får være med på. Festene med det lille (eller egentlig det store) ekstra. Hvor alle føler at de er både kulturelt, sosialt og matmessig beriket ved kveldens slutt. Det har vært bowling, pinata, skattejakt, middag i ulike hotellsuiter, omvisning på Slottet og denne gangen var vi spent. Kunne hun overgå seg selv? Da vi ruslet hjem i de sene timer var svaret JA!

Vi startet tidlig med bobler til et forrettfat bestående av kalvefilet, grillede krepsehaler, kamskjell, scampi og sprøstekt grønnkål. Nydelig! Videre gikk turen, med piknikkurv, visstnok bestående av vafler og lun pære cognac sider (som vi aldri orket eller rakk, dessverre) videre til Det Norske Teater. Her satt vi på rader nær scenen, noe lamslått av sjokk over den fantastiske gaven, og storkoste oss i tre timer med stykket «Oslo» og gjenoppfrisket historien om tilblivelsen av Oslo-avtalen i 1993. 

Etter en lang, stående applaus ruslet vi forbi Slottet og hjemover til overdådig middag i Venninnens fantastiske leilighet. Her ble det servert smakssterk rødvin i gamle glass med gullstett og etterhvert kom Venninnen med utallige, lekre retter. Sterk kyllingcurry, flere veganretter, mer mør kalvefilet, nydelig potetmos, rotgrønnsaker, sterk saus, salater, og grove, hjemmebakte rundstykker. Det smakte så nydelig!

Videre ankom dessert. Muffins med bjørnebær, varm rabarbrapai, brownie, is, fruktgrillspyd og friske bær. Med sterk kaffe til. 

Du milde måne som vi koste oss. Vi er ydmyke, beæret og lykkelige over å få være med på dette hvert år. Takk kjære Venninne!

Terningkast 6, både for mat, opplevelse og atmosfære.

Del artikkel:

Relaterte artikler