Brasserie Ouest

01.03.2019, 20:06

Nytt år og nye fødselsdager. Hun og Mannen skulle feire årsdagen med et nytt bekjentskap; Brasserie Ouest på beste vest. Begge er frankofile med sans for det franske cuisine og vi fant den franske følelsen der vi fikk bord i rødfarget langbenk og tunge gardiner for inngangsdøren. Servitørene snakket riktignok engelsk og dansk, men menyen var erkefransk. Dagens treretter, bestående av innbakt sopp, flyndre og aprikossorbet lød fristende, men kjøttsulten og lysten på Tenderloin vant. Det skulle vi ikke angre på. Vi var medium sultne og stod over forrettene, hvor flere spesialiteter som østers, snegler og froskelår fristet. Vi fikk anbefalt to røde viner til, en fransk Bordeaux og en italiensk Nebiolo. Et sjarmerende pluss at vi fikk teste begge før vi bestemte oss. Mannen foretrakk den lyse, fruktige italieneren, mens Hun tok den mørkere og tyngre franske. Det høye kjøttstykket var perfekt stekt, medium/ rare, og særdeles mørt. Servert sammen med babybroccoli og en smakssterk, syrlig tomat. På fransk manér, en bearnaise i skål ved siden av og frites overstrødd med parmesan i papirdekket kopp.

Vi var egentlig mette allerede, men dessert må man ha når det er bursdag. Mannen valgte fylte profiteroles med krem overstrødd med crispy crumble. Kremen dekket et kjekslag, som underlig nok smakte lett av svovel (?). Hun tok som alltid sjokoladevarianten av typen mousse, med marinerte kirsebær og crispy daimflak (dette ville vår TV helt Ole Martin Alfsen likt!)

Til desserten nøt de et felles glass portvinlignende søtvin og Hun en liten espresso. Helt til sist selvfølgelig, for franskmenn er det helligbrøde å blande dessert og kaffe.  

Regningen ble slett ikke ille og de gikk hånd i hånd ut i februarkvelden. 

Stedet er bra og vi var godt fornøyd med maten, prisen og servicen. Allikevel, i sammenligning med de andre franske i Oslo (særlig le Benjamin og tidligere omtalte Chez Colin) nådde den ikke helt opp stemningsmessig.

Passer spesielt for: businessmiddager og voksne par.

Terningkast 4/5

Del artikkel:


Relaterte artikler