Lille Saigon

01.03.2019, 23:15

Han, kollegavennen, hadde fått ny jobb og det skulle være felles, uformell markering med flere kollegaer. Dette skulle foregå på nyåpnede Oslo Street food, men grunnet Bylarm var det umulig å oppdrive bord der. I stedet vandret følget på fjorten rundt hjørnet mot Lille Saigon. Der er det hjerterom og husrom og en effektiv servitør smelte respatexbordene sammen og fikk oss alle inn. Stedet er tuftet på enkle prinsipper. Enkelt interiør (lite stæsj annet enn et stort bilde av miss Saigon 1995), en enorm meny, flombelysning og masse folk. Umulig å uttale navnet på en eneste rett, så her bestiller du et nummer. Følget gikk for deling av forrett, innbakte (crispy) og rå vårruller, med dipsaus. Forøvrig serveres de fleste rettene med en særegen østerssaus.

Hennes sidemann hadde tilbrakt mange uker i Vietnam og kom med gode innspill til valg av hovedrett. Han tok selv en type nudelsuppe (Phò), mens Hun valgte nummer 62 (Ga Xao Lan); kylling med løk, paprika, svartsopp, kokosmelk og ris. Det smakte nydelig, men det norske garnityret, agurk og tomat i skiver, var helt unødvendig. Et romslig kjøkkeglass rødvin var helt ok til, de andre valgte ulike typer asiatisk øl.

Omtrent midtveis i hovedretten hadde Hans nærmeste planlagt en liten overraskelse, og den rosa sangen (her i form av et ørlite bergensk sanghefte), ble sendt rundt. Der Han elsker mat, et godt glass, latter og en nær samtale, mislikes like intenst alle former for allsang og «røris». På et utested med masse folk oppleves det enda verre. Hun satt bak Ham og så ikke ansiktsuttrykket, men den stigende rødfargen i nakken og synet av hodet som liksom sank ned mellom skuldrene, var tydelige indikatorer på ubehaget. Sjelden har «De nære ting» virket lenger og strofen «Du lengter bestandig et annet sted» sannere....

Regningen tok Store Leder seg av, men fra tidligere erfaringer vet Hun at prisnivået her er veldig behagelig. 

Vi gikk mette ut i kvelden, usikre på hvor glade våre medspisende var for det, på en skala fra 0-10...

Hans og Hennes tid som kollegaer sluttet denne kvelden, men samgleden over mat og fortrolig prat vil fortsette. Nye anmeldelser følger. 

Takk så langt kjære!

Passer for: alle. Spesielt de med tom mage og slunken lommebok. Ikke spesielt egnet for amatørkor....

Terningkast: 5. What you see is what you get.

Del artikkel:


 #Lille   #saigon   #anmeldelse 

Relaterte artikler