Hot Shop

30.04.2019, 08:56

Vår i luften. Han, Hun og fire gode kollegaer ruslet mot Københavngata, våryre etter å ha kost seg med bobler på nyåpnede Pipa cafe og vinbar på Løren. 

Navnet på kveldens restaurant er fra da lokalene rommet fallosformede leketøy og x-rated movies. Ikke noe av dette var å se, annet enn et par mørke gardiner ved inngangen, som kanskje en gang holdt nysgjerrige blikk ute? Her var et enkelt lokale, synlig ventilasjonsanlegg i taket og store vindusflater mot gaten. Vi var heldige og fikk det runde bordet (senere omtalt som Ja-bordet) og et fyrverkeri av en smilende og entusiastisk servitørvikar. På Hot Shop er det en set menu, bestående av fem retter og valgfri ost, som gjelder. Tilhørende vinpakke ble heftig diskutert, ville vi tåle fem glass til? Vi delte en flaske champagne fra sørlige deler av distriktet mens diskusjonen gikk, og landet selvfølgelig på et seksstemt JA! En liten apetittvekker, bestående av faste salatblader, egg og blåskjell, og festen var vi gang. Til første rett; hvite, grillede asparges med persille og rosmarin, nøt vi dråper fra tyske Keller. Retten satt; smakssterke asparges med smak av grill og grønn persillesaus. Dette skulle vise seg symptomatisk for alt vi spiste denne kvelden. Her var ingen sirlig pynt (Maeemo, Statholdergaarden), ingen små smaksbomber i munnen (salige Ylajali eller Kontrast) og lite rotfrukter (Bass, Sentralen). Kokken på Hot Shop har satset på få, ferske og gode råvarer og sammensetninger som smaker uendelig godt. Rett to var kamskjell med faste biter av artisjokker og sursøtt artisjokkskum over. Her serverte vår venninne en flaske fra Leiner. En av spisevennene hadde nylig lært litt om vinsmaking og utfordret oss før hvert glass; hva luktet vi? På det første fant vi jern og kattepiss, på glass to var vi allerede ute å kjøre...litt olje? Fra tredje glass falt vi helt ut. Men maten ga store opplevelser. Han konkluderte ved rett tre at dette var det nye favorittstedet (R.I.P Pjoltergeist). For nå kom dagens fisk, som var en fantastisk kveite med touch av Dijon. Tilhørende italienske dråper, Fragments, passet ypperlig. Kveldens eneste kjøttrett var mørt lam med purreløk. Denne kveldens utfordring for vår lett kresne venninne, lefser påsmurt sprøstekte smuler av andehjerte. Hun fikk ikke med seg innmatvarskoet før hun nesten hadde spist opp alt og likte det godt. Han tok gladelig den siste biten da hennes mot sviktet. Rødt i glasset for første gang, en Wechsler fra Burgund. Siden vi sa JA til alt denne kvelden kom nå ostetallerken med vinen La Lune til. Det var blåmugg, myk chevre, og to til, en myk og en hard, som vi ikke fikk med oss navnet på. Servert med mykt og nybakt grovbrød. Vi var nå farlig mette, men desserten gjenstod. Sammen med nydelig kaffe i kopper av glass (og et lengre innspill fra servitøren som kjente Tim Wendelboe og visste mangt om denne sorte drikken) fikk vi melkeis med sjokolade og solbær. Siste vin, ved navn mas amiel (MA), en sterkvin med smak av mørke bær, var ypperlig tilbehør. 

Vi hadde klart å spise alle rettene og drikke til sammen syv glass. Ikke for høyrøstede gikk vi rett ut og inn neste dør til venstre. Kvelden ble avsluttet på ART bar, med drinker med smak av kamille og absint. Takk Hot Shop for nydelig og ujålete opplevelse og takk gode venner for varme, latter og nærhet!

Passer for unge og voksne med sans for mat og humor. For de som vet at Oslo strekker seg lenger enn Aker brygge og Karl Johan.

Terningkast 5/6

Del artikkel:


 #Hot   #Shop   #Anmeldelse   #Restaurant 

Relaterte artikler