La Coupole, Paris

29.05.2019, 20:03

Mor og Datter i Paris. Hun hadde en flott opplevelse på la Coupole ved Montparnasse for noen år tilbake, og ønsket at Datteren skulle få oppleve en av Paris mest erverdige restauranter. Det skulle bli en stor nedtur. Bordet var bestilt i god tid og vi ble geleidet til et bord midt under den store kuppelen, ved siden av en stor statue inni rotonden. En servitør kom med meny og tok opp bestilling på vann og to glass Côtes du Rhone. So far so good. Men så var det slutt på moroa. For vi ventet og ventet. Og ventet. Parene rundt oss fikk mat. Var vi usynlige? Til slutt kom en annen servitør og tok opp matbestilling. Uten vin. Vi valgte medium stekt biff med grønne bønner til Datter og fikk beskjed om at det ikke var noe problem å bytte fra peppersaus til bearnaise. Hun valgte den indiske lammeretten, som har vært på menyen helt fra åpningen i 1927. Den bruker å bli servert av en indisk servitør, iført tradisjonelle klær. Så kom en tredje servitør med to steinharde rundstykker, uten smør. Vi etterlyste vinen, som selvsagt straks skulle komme. På dette tidspunktet ble alle servitørene i stedet opptatt med en høylytt krangel ved baren. Hovmesteren skjelte ut noen for noe (som ikke vi burde blitt innblandet i), og slamret med dørene på fransk manér. Vi etterlyste vin igjen, men mottok maten før vinen av enda en ny servitør. Peppersaus på biffen og ingen bønner. Datter er tøff og ba straks om bytte og fikk i stedet bearnaise i en skål, så det ble pepperbearnaise...Lammet kom, ikke servert av inderen. Han var med på diskusjonen i hjørnet. Og omsider, et par glass vin. Maten var det ikke noe å si på. Mørt, smakfullt lam, stor mør biff, solide porsjoner og gode, salte pommes frites. Vinen var godt temperert. Vi diskuterte og ble enige om at maten alene stod til en femmer. Vi ble forøvrig aldri spurt om det smakte, så det interesserte ikke de ansatte. Til dessert valgte vi en creme bruleé på deling og en kaffe creme. Bruleén var også god, men kom kald til bordet etter to minutter. Den må ha stått klar i kjøleskap og blitt flambert lenge før. Ved oppgjøret var vi samstemte om at denne dårlige, upersonlige servicen ødela helhetsinntrykket totalt og tøffe Datter nektet Henne å gi et øre i tips. Den siste servitøren i denne endeløse rekken ruslet rundt i rotonden og tittet på skålen som forble tom. Dette skar Henne i hjertet, Datter godtet seg. Vi tuslet ut i Pariskvelden, litt slukøret og svært skuffet. Inntrykket kvelden før, midt i turistkaoset på Place du Tertre , var bedre og det sier vel sitt. Skjerpings!

Passer for: vanligvis alle som vil oppleve god mat i et lokale preget av fordums prakt. Håper vi bare hadde maks uflaks.

Terningkast: 3

Del artikkel: Del på X


 #La   #Coupole 

Relaterte artikler