St Petri

30.07.2019, 23:47

Hun og Mannen var blitt hytteeiere i vakre Fredrikstad. Tidlig i den første deilige ferieuken hørte vi ryktene. Det har startet en skikkelig restaurant i Engelsviken, oppkalt etter apostelen Peter; St Petri.

En glovarm søndag bestemte vi oss for å prøve lunsj der, da eldste sønn skulle komme på besøk.

Sammen med gode venner (og til alt overmål og lykke også nesten hyttenaboer), møttes vi rundt bordet rett ved en svalende bris i døråpningen, med nydelig utsikt rett mot Hytta.

Blid Østfolding tok oss varmt imot og den gode servicen og tilstedeværelsen hennes  skulle vare gjennom hele måltidet. Iskaldt vann kom på bordet og drikkebestilling ble tatt opp.

Menyen var variert, men nokså stivt priset! Hovedretter på nivå med Statholdergaarden i pris er nokså drøyt...Men sånt er mulig når det ikke er noen konkurranse?

Valgene rundt bordet falt på fiskesuppe, fish and chips, Cæsarsalat og hamburger. 

Maten så innbydende ut og porsjonene var rikelige. Hun og Mannen smattet fornøyd på innbakt, fast, kritthvit og flaket fisk. Hun synes det smakte litt lite, men Mannen var uenig og skyldte på Hennes tette bihuler. Litt ekstra salt og pepper hjalp. Sønnen opplyste om velsmakende, perfekt stekt burger og alle likte den sprøstekte fritesen. Resten av følget var også godt fornøyde. Men forsvarte det nesten 300 per rett? Ikke riktig...

Til dessert delte Hun og Mannen dagens ostekake. Nydelig anrettet med smuldrekake, ostekrem, jordbær og sabayonnesaus. En valgte jordbærsorbet som falt i smak og sterk kaffe smakte godt til.

Stedet er et godt valg når hyttefolk og andre blir lei av pizza og «Lailas grill». Det kunne med fordel ha senket prisene noe, Feinsmecker og Statholdergaarden ligger fortsatt ett par hakk over. Men for all del, vi prekast.

Passer for: alle som ønsker et velsmakende måltid for å bryte opp feriemenyen. 

Terningkast 4

Del artikkel:


 #St   #Petei   #resta   #anmeldelse 

Relaterte artikler