34th Restaurant & Bar

08.12.2019, 10:25

Kvartetten fra Upper House (se tidligere anmeldelse) skulle ringe julen inn med kollegasekstetten. Vi fikk umiddelbart assosiasjoner til denne noe famøse kvelden, med samme fantastiske utsikt over en annen opplyst storby, også her med et stort Pariserhjul.

Restauranten i øverste etasje på Radisson Blue Plaza mottok terningkast 6 i Magasinet for ett år tilbake, så vi hadde visse forventninger.

Til alt overmål var kjæresten til logopedvenninnen hovmester her og Spisevenninnen klarte å prate seg til et chambre separee i etablissementet. Ikke bare enkelt i den travleste julebordshelgen.

Vi hadde før ankomst bestemt oss for full seksretter og i stedet for vinpakke; dele noen egnede flasker. Intensjonen var å holde promillen lavere, og ikke gjenta skandalene fra tidligere nevne Penthouse.Tror vi bare lyktes sånn delvis...

Vennlig og oppmerksom, søt og tålmodig servitør stod til terningkast 6!

Men så var det maten. En teaser først. Sprø flatbrød med rømme og løyrom, varme rundstykker med pisket rørossmør. Vi skålte i perlende champagne

Lite visste vi at starteren skulle bli et av kveldens matmessig høydepunkt...

Første forrett var vaktelegg i umamikraft og blomkarse. Eggene var perfekt porsjert og de var vakkert presentert. Vi smakte, vekslet blikk og tenkte alle den forbudte tanken; det manglet salt! Vinen, en Gruner Veltiner, var derimot frisk og god til.

Neste rett likte alle. God og kraftig smak av grillet kongekrabbe med purreløk og sprøstekt svinesvor. Bytte i vin over på en mer frisk og fruktig type, fikk Venninnen til å smatte og sukke fornøyd.

Men så smalnet smilene litt igjen da torskeloin (hvor på fisken er den loinen egentlig?) med persilleskum og selleri skulle fortæres. Hvor var saltet? Og var ikke fisken litt vel lun. Gud forby; nesten litt kald?

Rett nummer fire, mørbrad av hjort med einebær og karamellisert jordskokk, var mør, smakfull og nydelig. Vinmessig var vi nå over på to røde (Han ville gjerne teste to ulike smaker), en Valle Reale anbefalt av servitøren og en mer smaksrik italiener.

Disse vinene fulgte oss over i en vellykket ostekomposisjon servert i dyp skål; brunost og blåmugg med mer, servert sammen med søt sorbet og revet ost strødd over. Rart, uvant, annerledes, men godt.

Vi droppet dessertvin (noe de stille, eldre parene på nabobordet sikkert takket for, vi var nå så høylytte at de hadde gitt opp å konversere forlengst). Vi valgte heller smakfull presskannekaffe til sjokoladesorbeten, med hasselnøtter og rosmarin. Noe i denne fikk Vennen til å assosiere med bolledeig, vi vet ikke helt hva det var...?

Hovmesteren satte av noen minutter etter endt vakt, for å fortelle om restaurantens historie, inspirasjonskilder og andre spisefavoritter i Oslo. Hyggelig kar!

Og så var måltidet over og tid for å trille terning. Magasinet gav sekser begrunnet med «fantastisk mat». Vi har nå vært på alle stedene Magasinet har gitt toppkarakter og vært enig i de øvrige, men denne gangen måtte vi dessverre nedover på terningen.

Mye godt og nydelig anrettede retter, men lite salt og lunken fisk gjorde at vi samstemt landet på en firer. Servicen, utsikten og stemningen i selskapet stod derimot til seks (tror nabobordet gav oss en lavere score).

Så bar det ut i den norske førjulsfylla, via den utvendige heisen. Arm i arm inn på Queens pub for Irish Coffee, pianomann med sans for åttitallets slagere, dans og mer latter.

Takk for tiltrengt fantastisk kveld, elskede venner

Terningkast 4

Passer for: små grupper i den smale ankomsten, større (og mer bråkete) selskapet innerst. Uten høydeskrekk og med litt igjen på kontoen. 

Del artikkel:


Relaterte artikler