Signalen Sjøbad

31.12.2019, 12:47

Hun og Venninnene fra Karpathos skulle teste hjemstedets nye restaurant, Signalen. Dag Tjernslands nye sted har Oslofjordens beste beliggenhet, helt ytterst på peninsulaens spiss.

Den ble sogar strålende anmeldt i Magasinet denne høsten med terningkast 5, men ryktene på halvøya fortalte om en del oppstartsvansker med rot i bestillinger og litt slumsete service. Spente ankom vi en lørdag i romjulen, og med en blytung dør som måtte åpnes med stor kraft ble vi litt usikre på om vi var velkomne.

Men vel inne fikk vi vårt bestilte bord med en gang, og ble varmt tatt imot av en skjeggete, engelsktalende bamse. 

Store vindusflater ut mot fjorden, grå vegger og et kult maleri med tema «Det siste måltidet»; dette kunne ligget på Barcode eller Manhattan for den saks skyld.

To unge og smilende servitører passet godt på oss, vi fikk vann med en gang og bestilte en flaske av husets hvitvin.

Denne romjulskvelden bød de på en italiensk buffet og ikke a la carte, men vi ønsket oss en pizza hver og det var intet problem. Valget stod mellom fire typer og vi valgte to Habaduja og en Umami. Førstnevnte med nduja; krydret, smørbart svinekjøtt og habanerochili. Umamien var dekket med steinsopp, trøffelsalami og spinat. Begge med en rikelig mengde mozzarellaost strødd over. 

Ribbe, pinnekjøtt, fett og duppe hadde ikke gjort oss veldig sultne, men gode, skarpe smaker på tynn, sprø bunn skled allikevel ned på høykant. Vi tok like godt enda en flaske hvitt, denne gang en anbefaling fra Bamsen da det var tomt for husets dråper.

Det var fullt denne lørdagskvelden. En tyveårsdag ble feiret innerst i lokalet, med sang og skåling, forøvrig var det noen ved omtrent alle bord. Praten gled løst omkring julen, familie, samliv på godt og vondt og drodling omkring kommende års forsetter. 

All forhåndsskepsis var forduftet, vi var vel fornøyde med både maten, miljøet og servicen!

Neste gang blir det full pakke med sharing-meny, det er sikkert. På gjensyn!

Passer for: enhver turist eller fastboende fra storbyen, turister vil få en flott opplevelse med fergetur og flott sted. 

Terningkast 5

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler