Jyun

10.10.2020, 15:20

Så gøy det er å finne og prøve et helt nytt sted, uten noen forventninger, og bli så fornøyd!

Datter er voksen nå, med jobb og nyleid leilighet på Frogner (vegg i vegg med Hennes og Mannens første leilighet, og sogar der Datter er unnfanget, en opplysning som fikk henne til å grøsse).

Mor og datter var nå rundt og skaffet møbler.

Vi trengte en pause mellom spisebord på Smestad og stoler i Vika, og gikk innom den kinesiske restauranten i hennes første etasje på Frogner Plass.

Tilpasningsdyktige som vi er, desinfiserte vi hender og skrev oss opp på «sporingsliste» for mulig koronasmitte uten å lette på et øyebryn. Triste tider....

Vi har alene i det rare lokalet tidlig en regntung tirsdag i oktober. Her var det pyntet med fugler i bur, reir med egg, plastfrukter og på toalettet var det blide frosker i vasken.

Den hyggelige servitøren kom med vakre menyer og tok opp drikkebestilling. Vi nøyde oss med hver vår Cola light.

Anbefalingen var å dele 5-6 retter og eventuelt fylle på med flere om sulten tilsa.

Menyen var ikke altfor stor, men med mange fristelser. Vi landet på et utvalg fisk, kjøtt og grønt og rettene kom fortløpende. Først deilig, marinert laks i soyasaus og dernest grillede kamskjell. Faste og litt spicy. Datter smakte skjell for første gang og fant dem helt ok...

En av dagens anbefalinger, som ikke stod på menyen, var fiskesuppe. Den kom med et lite sting av chili, kokosmelk og store scampi. Videre fulgte sprø og crispy aspargesbønner i tykk soyasaus, før vi smattet fornøyd på møre biter av marinert svin. Her fikk vi også en bolle med deilig, klebrig ris, som ble brukt til å suge opp sausrester.

Her begynte vi å bli mette, men en rett gjenstod. Vi avsluttet middagen med nudler med kjøttsaus som var god, men litt anonym i forhold til de øvrige rettene.

Sammen med regningen fikk vi små cookies og varme kluter (de hadde gjort seg i starten av måltidet også, bemerket Datter).

Mette og fornøyde tuslet vi mot bilen, skjønt enige om at Jyun fint kan anbefales og besøkes igjen. Ikke spesielt billig, en snau tusenlapp for herligheten uten alkohol, men et hyggelig avbrekk en mørk og våt høstkveld.

Passer for: nabolagsrestaurant for alle.

Terningkast 4

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler