Salome

03.10.2021, 21:47

Hun, Mannen, Datter og dennes nye kjæreste møttes en høstlørdag til lunsj i Oslos nye, moderne bydel. 

Salome har fått gode anmeldelser og Hun ble påminnet stedet under spaserturen hjem fra Nimbu tidligere i høst. Nå fristet det med venetianske godsaker. Bordet var bestilt til klokken 13.00 og vi ble ført inn i et hyggelig bord midt i et stort, luftig lokale med masse grønne planter i taket. Det var så deilig å oppleve en full restaurant igjen, og se folk i gatene uten munnbind i et gjenåpnet Oslo. Hun og Mannen kom litt for tidlig og ble sittende å lese seg opp på Salomes historie. Kongsdatteren som ved sin dans bergtok faren Herodes og deretter kunne ønske seg hva hun ville; nemlig Døperen Johannes hode på et fat. Restauranten bar preg av dette, en rekke malerier viste nettopp det grufulle fatet. 

Lunsjmenyen hadde flere fristelser, og da det forelskede paret ankom ble det diskutert livlig; hva fristet mest? Valget for Henne falt på en hvit, vegetarpizza ved navn Pizza alle verdure. Mannen tok pizza Piccante, mens de unge ønsket linguini al frutti di mare og fettucini al tartufo. Sistnevnte var deilig og fet med parmesan, pepper og masse, deilig trøffel i skiver. Havets frukter var visst også en fest, med hvitløk, hvit fisk, kreps og blåskjell. Men pizzaene! Mamma Mia! Den pikante var smaksatt med chili, rosmarin, salami og spekemat. Den hadde godt sting, men ørlite for mye rosmarin som ble lagt pent på siden av fatet. Den hvite pizzaen var faktisk den beste Hun har smakt! Hun savnet ikke kjøtt et sekund. Her var en deilig saus av rødbete og creme fraiche, deilige biter av artisjokk og squash og rikelig med pinjekjerner. Til maten delte gjengen en iskald flaske Soave. Datteren skulle møte svigerfamilien for første gang og trengte en ørliten promille.

Servitøren var vennlig og oppmerksom og hadde en sjarmerende italiensk aksent på engelsken. Dessert ble overflødig, men en espresso til slutt var deilig. 

Gode og mette ruslet følget videre til nye Deichmanske, som også innfridde med stilig arkitektur, masse folk og avslappet atmosfære.

En nydelig formiddag i Tigerstaden.

Passer for: venninnelunsj en lørdag, businessmiddag en sen aften eller date når som helst.

Terningkast: 5 for totalen (den hvite pizzaen alene, 6)

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler