Kolonialen, andre besøk

14.11.2021, 19:52

Mens Norge og Latvia kjempet om billett til VM finalen i fotball og endte 0-0, hadde Stay married gjengen en egen kamp mellom Kolonialen i Oslo mot Colonialen 44 i Bergen. Den endte 10-0 i favør Oslo. Sorry Bergen. Her var både mat, miljø og service i særklasse.

Men starten på kvelden var også en egen opplevelse, da vi litt tilfeldig ramlet innom Sofies mat og vinhus vis a vis Kolonialen for en fordrink. Vi ble varmt tatt i mot på dette litt rare, ujålete stedet, med mange lokale, eldre gjester (til og med en velkjent åndeutdriver blant gjestene) og heilnorsk meny. Her skal vi spise neste gang; store porsjoner med kjøttkaker eller flesk og duppe frister. 

Men over til Kolonialen. Hun og Han var der da stedet var nyåpnet og var ganske fornøyd den gangen også, men nå var stedet enda bedre. Delerettene var byttet ut med en spennende a la carte meny. Vi valgte noen starters; marinerte oliven, parmaskinke og pata negra skinke. Sammen med ferskt brød og pisket smør, smakte det nydelig, akkompagnert av en flaske rosa champagne. En av damene i flokken har litt peiling på vin og plukket ut tre passende flasker; champagne, en Riesling og en Croses Hermitage.

Vi valgte kamskjell til forrett, servert med gresskarpuré, sprøstekt ibericoskinke og soppsaus. Perfekt stekte skjell og smakfullt tilbehør. 

Servicen var upåklagelig, med ekstrapoeng for å høre en gaffel falle i gulvet og straks komme med en ny, det å fjerne alle glass bortsett fra Hennes som inneholdt en siste slurk, samt å se at champagnen holdt lenger enn antatt og spørre om vi ville droppe flasken med Riesling. Det betyr færre kroner i kassa, men atskillige plusspoeng. Bravo!!

Hovedrettene ble servert etter en akkurat passe lang pause. Hun valgte entrecôte, Venninnen det samme. Herrene gikk alle for svinenakke med potet og kålrotgrateng, med brunet smør. Entrecôten ble servert med potato pure (crispy innbakt), coleslaw og bearnaisesaus. Ved spørsmål om litt ekstra bearnaise kom det en stor skål med varm, fluffy saus. Bravo igjen. Biffene var store (her valgte man biff etter ulike stykker ferdig veid kjøtt, hvorpå det stykket ble strøket ut). Mørt og smakfullt kjøtt, perfekt stekt med deilig flaksalt. Fantastisk. Den andre Venninnen elsker trøffel og smattet fornøyd på tagliatelle med høsttrøffel, parmesan og gressløk. 

På dette punktet begynte gjengen å bli passe mette, men det fristet å smake på dessertene også. Fem valgte «Paris-Brest», en type vannbakkels med sitronkrem og salte mandler. Oh lykke, hvor den var god. Hun fikk gode minner fra fem sommeruker i Brest på 80-tallet. Den siste spisevennen valgte det andre alternativet, sjokoladekake med bær og yoghurtis. Den var visst også deilig og smakfull. Vi fikk ikke spørsmål om kaffe (det eneste å trekke for denne kvelden), men ble overtalt til et glass nydelig dessertvin (en grenache, Rives saltes 1983). Et perfekt punktum på en strålende helaften.

Mette, småfulle og fornøyde vandret vi mot sentrum, ikke kastet ut selv om vår tilmålte tid var passert med en halvtime. Se og lær, Bergen! Ikke var det så dyrt heller. 

Tusen takk for et nydelig gjensyn kjære Kolonialen. Hit kommer vi gjerne igjen!

Passer for: par som vil forbi gift, de som håper å bli det og vennegjenger i alle aldre.

Terningkast: en svært sterk 5, toucher 6😊

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler