Hos Thea

02.03.2022, 18:49

Når Mannen i livet fyller store, runde år må det feires på fin restaurant. Han liker ikke de store samlinger, så akkurat som Albert Åberg velger han helst bare «Viktor og Milla» (i denne anledning kone og tre voksne barn). Men han visste ikke hvor han skulle. Først booket Hun på fantastiske Maeemo, men etter nøye overveielse (og med det faktum i bakhodet at han er en nøysom mann) avbestilte Hun en kveld til ca 30.000 for fem, og gikk i stedet for stedet der Mannen i sin tid fridde; Hos Thea på Skillebekk. Fornøyde ankom femkløveret, og de eldste registrerte at det ikke har vært mye endring i interiøret på snart 30 år! Stedet har overlevd det meste og ifølge servitøren er det en godt bevart hemmelighet hvem Thea egentlig er.

Lokalet er lite og intimt, med deilig kunst og pynt på veggene, pent kledde par og flere eldre damer (og da såpass gamle at de ble fulgt til ytterdøren, mens de slapp litt «vind» på veien). Det er åpen løsning mot kokkene og veldig oppmerksomme servitører. Ved ankomst, etter en felles champagne på Champagneria, ble Mannen vennlig gratulert med dagen og vi ble plassert ved et romslig, rundt bord. Vann i glasset og menyer i hånden, brød, tapenade og deilig olje på bordet. Stedet har to menyer, en fiskemeny og en Kokkens meny. Men her skulle det vise seg at det gikk fint å blande. Alt var faktisk lov og helt greit. Å veksle mellom de to menyene? Helt greit. Å dele en vinpakke? Selvfølgelig. Å ta to desserter og droppe ost? Jada. Å spise kamskjell mens de andre hadde dessert? Bien sur! Kun plukke tre valgfrie retter? O’ Yes. Dette er det som vil huskes best fra denne kvelden. Alt var lov og tipp, topp service.

De tre håpefulle har ikke vært så ofte på fine steder, så de koste seg synlig med ferske rundstykker, olje og salt, mens vi tittet på menyen. Yngstemann hadde proklamert at han nok ikke ville like så mye, men fant allikevel tre ting han synes så godt ut. Han skulle kjøre senere på kvelden og valgte Cola i glasset. De andre fire valgte å dele to vinpakker og plukk og mix fra de to menyene. Jordskokkrem med røkt reinsdyr hjerte kom raskt på bordet, servert med Soave i glassene. Perlende dråper til kremet suppe, nydelig smak med møre hjerter. Men det er noe med innmat….Junior koste seg her med pannestekte kamskjell med limekrem og pimiento coulis. Han likte det! Han skrapte sausen med brød, mens de andre nøt squashblomst med chevre, sopp og trøffelhollandaise, og Pazo de Villarei og Riesling vom Kalkstein i glassene. Aldeles nydelig.

Mens Yngste Sønn fikk rett to; wonton ravioli fylt med langoustiner (han utvidet sjømat reportoiret), kom en alternativ Club Sandwich på bordet. Laget av brioche, vaktelbryst og foie gras. Litt overraskende at de serverer foie gras, den er ikke lenger politisk korrekt og barna likte ikke å høre hvordan denne leveren blir så fet…

Hovedrettene på Kokkens meny var brystfilet av fransk gårdsand med rødvinssaus eller indrefilet av dåhjort med friske bær og blåbærsaus. Hun og Mannen valgte å ta begge to og dele på midten, og fikk attpåtil to glass rødvin hver; et til hver kjøttrett. Det med halv vinpakke virket glemt, om dette var halve glass lurer vi på hvor mye de beregner i et fullt glass? Dåhjorten var litt for rå for yngste pode, men han syntes det var ok. Vi andre syntes det var betydelig bedre enn ok, det var fantastisk mørt og smakfullt. Også anden var helt perfekt.

På dette punktet var vi allerede nokså mette og fikk en liten pustepause. Vi koste oss med vinen og småpratet om det fordums frieriet og resultatet av samlivet, tre fantastiske barn!

Hun elsker ost og fikk et nydelig lite utvalg, med et lite notat om innholdet. Deilig Colheita portvin til. Her fikk Datter en porsjon wonton ravioli (!), mens Jubilanten og Eldste Sønn fikk to desserter, Trilogi med barndomsminner og Varieté av søte nytelser. Mannen fikk et lite, diskret lys på sin dessert. Der var eclaire, daimis, sjokolademousse, sorbet, ostekake og creme brulee. Dessertvin til….

Vi var nå alvorlig mette og kvelden nærmet seg slutten. Vi takket nei til kaffe og ba om regningen. Kveldens beste gave for jubilanten var at gildet kom på drøye sju, og ikke tredve lapper. 

Takk for nydelig kveld Thea! Stedet anbefales på det varmeste.

Passer for: en helt spesiell anledning, en romantisk og intim aften.

Terningkast: 6- (den lille minusen er  for foie gras, dyr som serveres skal ha hatt et godt liv).

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler