Scarpetta pastabar

06.03.2022, 18:12

Noen dager etter feiringen av den store bursdagen skulle familien spise sammen med Storebror, som også hadde fylt 60 år.

Det skulle vise seg vanskelig å finne bord til lunsj på en søndag. Vi prøvde på både Zarathustra (stengt), Vandelay (fullt) og Salome (stengt). Men en liten italiensk perle holdt åpent, Scarpetta pastabar i Operapassasjen. Vi hadde nok ikke kommet over eller valgt stedet om ikke Hun tilfeldigvis leste en positiv anmeldelse noen dager før. Men vi ble ikke skuffet. Tre av fire avkom var med, en kjæreste og Bror med frue. Vi fikk et langbord ute i passasjen der de fleste bordene er, og da folk forsvant inn på Mamma Mia i Folketeateret ble det rolig rundt oss. Vi fikk vann og menyer av den norske eieren (som snakket flytende italiensk og snakket varmt om kokkene og den sicilianske menyen). 

Vi fikk raskt et par halvlitere, cola light og hvitvin i glassene, og litt brød å bite i mens vi kikket på menyen og gaver ble åpnet. 

Mye fristende her, flere forretter, pizzaer og pastaretter, alt visstnok fra det sicilianske kjøkken.

Mannen valgte linguini vongole med pesto, sandskjell og lakserogn, mens Hun falt for grønne ravioli med ricotta og friarielli (smakfull, italiensk grønnsak). Ved siden av delte de friterte artiskokker med ost- og peppersaus. Alt dette skulle vise seg svært smakfullt. Bror og frue delte en Pizza Montanara med mozzarella, sopp, kokt skinke og artiskokk og var også godt fornøyd. Datter spiste Risotto med safran og toscanasopp, som var god, men litt vel mektig. De to unge mennene falt for Papardelle med lammeragu og niesen var fornøyd med Tubini,  pasta med ragù av svin og storfe, servert med bøffelstratiatella. Vi smattet og koste oss, og tallerknene gikk litt frem og tilbake mellom parene. Det var smakfullt, mektig og svært godt. Et pluss at servitøren var så avslappet og merkbart stolt av alt de serverte. 

Hun var klar for litt dessert og ble anbefalt cannolo (siciliansk rørkjeks, fylt med ricottakrem med sjokolade, pistasjnøtter og kirsebær ). Den var utrolig god, ble spist med hendene og selges også som «lag det selv kit». Deilig med en liten espresso til. Bror tok en hvit grappa (æsj😝), mens Niese nøt en affogato (en kule vaniljeis toppet med en shot espresso). Et par cappuccino ble bestilt mens vi ventet på regningen. Et vellykket måltid og hyggelig feiring av felles 60 års dag!

Passer for: elskere av italiensk mat, et sted som bør testes selv om det ser litt hverdagslig ut ved første øyekast.

Terningkast: 5

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler