Katla, andre akt

15.05.2022, 14:18

Lotto er ikke lukurativt. Kollega og vennetrioen startet en fast rekke tilbake på tidlig 90-tall, og to av dem har trofast levert inn rekka hver femte uke helt siden da. De har ikke vunnet særlig og har aldri turt å regne på hvor mye som er brukt. Men en og annen 4+1 har det blitt, og de kronene har blitt nennsomt plassert på egen konto. Nå var de tre gamle vennene samlet for å feire det mannlige medlemmets 60 runder rundt sola, og valget falt på Katla. Delvis fordi trioen var så fornøyd på Pjoltergeist for noen år siden. Nå fikk gjengen høre at det ikke lenger er Atli Már Yngvason om driver stedet, men etter et glass champagne på Bristol var det fortsatt den pikante lukten av grillet og røykt mat som møtte dem i døren. 

Det er flere år siden Han, Hun og Doktoren var her sist, så Hun gledet seg stort. Gjengen ble vist til et stort, rundt bord innerst i det grå, moderne lokalet (rett ved toalettet, men det var greit siden 50-60 år gamle blærer må tømmes ofte). En vennlig og passe tilstedeværende servitør tok oss i mot, skjenket vann og rødt til ham og hvitt til damene. Venninnen rynket på nesen av lukten av svovel, men vinen skulle vise seg smakfull og det romslige glasset varte gjennom flere retter.

Sammen med vann og vin fikk vi deilig baconcrisp med pikant aioli, før første rett, kald gazpacho med bøffelost, kom på bordet. Samstemt glede over denne. Crispy tostada med krabbesalat var smakfullt, og en nydelig blanding av sprøtt og mykt. Grillet halloumi på seng av endives var både friskt og litt annerledes. Hyggelig å få fatet på bordet og dele retten!

Røyksmaken gikk som en rød tråd gjennom måltidet, og vi så stadig gnister ute i det åpne kjøkkenet. 

Så kom en fjøl på bordet, med skiver av pita som vi fylte med grillede blåskjell i en sterk chilisaus. Servitøren stakk innom bordet med passe mellomrom, med et smil og litt ekstra informasjon om maten (som litt informasjon om den sterke thai pasten som var bakgrunn for den sterke smaken). Her gikk gjengen over til kveldens andre vinglass, en smakfull og kremet italiensk rødvin fra Carmignano

Faste stykker av stekt piggvar ble servert sammen med faste, hvite asparges og løyrom i blåskjellsaus. Vi var litt usikre på hvordan dette skulle spises, da fisken kom på eget fat, men vi renset fiskestykkene og blandet alt. Nydelig, fast fiskekjøtt og sterke, gode smaker. Siste hovedrett ut var en kjenning fra sist. Ibericoskinke servert på tacovis, hvor lompene var byttet med sprø salatblader og sausen var syrlig. Venninnen var litt skeptisk til det sure…de andre to smattet fornøyd.

Desserten, grillet rabarbra med chilikaramell, melkeis og Valrohna sjokolade, var et stort høydepunkt (selv om stedet kun serverer svart kaffe og trakteren var forsinket. Vi ville foretrukket en espresso samtidig med det søte).

Så var kvelden over. Oppdaterte på viktige sider av hverandres liv, mette og glade etter en nydelig kveld sammen, vandret trioen hjemover i den lyse maikvelden. 

Takk for i aften😊

Passer for: uformelle kvelder, helst små eller større grupper. Litt mye lyd for første date?

Terningkast 5+ (litt trekk for det med kaffen)

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler