The little Pickle, andre forsøk

29.08.2022, 14:58

Et av medlemmene i kollegagjengen «Restaurantkritikerne» giftet seg under pandemien, og fikk omsider feiret i Portugal i sommer. Gjengen var invitert, men fikk dessverre ikke til å reise. Vår gave ble i stedet å spandere en god middag. Vi hadde en uforglemmelig kveld på The tea room den første koronasommeren, hvor Luke Henderson allerede drømte om starte gaterestauranten The Little Pickle. Hun og Mannen har vært der tidligere, nå skulle gjengen teste britisk gourmet og Hendersons drøm post mortem🙏🏻. Stedet er like unnselig og nedtagget som i fjor vinter, men inne er det pent, med lyse tremøbler og den vinkende gullpandaen på disken. 

Vi ble tatt godt i mot, men ikke så varmt og generøst kanskje som denne gjengen liker? Vi lot Ham velge viner denne kvelden, og først ut en flaske engelske bobler. Stedet har set menu til 730 kroner, ikke noen gæren pris for (skulle det vise seg) så mye mat! Rettene ble plassert på deling, for to og to, noe som er hyggelig og intimt. Litt rart at alle ble plassert på bordet uten serveringsbestikk? Det går greit i starten, men postkoronativt er det litt ubehagelig å bruke bestikk man har hatt i munnen oppi delefatet….

Alle forrettene kom samtidig, sammen med en flaske Chardonnay, Pattes Loup. Det var Pickle Plate med ulike grønnsaker, pork terrine med sennep og selleri, croquetter med torsk, jalapeño og nepe og surdeigsbrød med tomater og ansjos. Vinneren av disse var uten tvil torskecroquetten, de var sprø og smakfulle. Hun likte godt de fermenterte grønnsakene, men en av Venninnene ble litt «urven i magen». Alle damene la ansjosen pent på siden, men svineterrinen var god. Til hovedrettene valgte Han en rød drøm fra Patrick Bouju, Super B. Den var frisk, og ifølge omtale med lukt av skog og røde bær. På bordet fikk vi søte, norske tomater, kyllinglår med hvite bønner og vårløk og Spätzle (nudler) med erter og chevre. Her falt alle rettene i smak. Tomatene var søte, kyllinglårene møre, men Spätzlen vant på smak. 

Vi fikk en fin oppsummering og bilder fra bryllupsfesten, hvor tåke og kulde hadde blitt til sol. Den ene brudgommen ble visst også overrasket med Drag Show. 

Siste flaske denne kvelden var en frisk rosé, som passet både til ost og dessert, en Christian Tschida Birdscape. Fin flaske med sort etikett, full av masse tegnede fugler.

Ostene var en type Stilton og en mildere cheddar, med kvede og chutney, begge gode på sprø flatbrød. Trifle var den samme som da Hun og Mannen var der. Den minnet fortsatt om barnebursdag med gelé, krem og Tutti Frutti strøssel. Omtrent her var vi glemt av servitørene. Restauranten var ikke full denne fredagen, men Hun opplevde at servitørene var litt lite «på». Menyen sa noe om Madeleinekaker til slutt, og vi var egentlig litt kaffetørste. Men ingen kom. Flere ganger prøvde vi å få blikkontakt, men da det endelig lyktes ba vi likesågodt om regningen. Brudeparet virket fornøyd da💙

Kvelden ble avsluttet på japansk drinkebar (som ikke hadde flere drinker kl 21.00 en fredag, grunnet mangel på lime og andre råvarer), men Hun likte godt den søte plommevinen servert i kjøkkenglass. Så bar det hjemover i regnet.

Det var godt å møtes igjen, denne vennegjengen koser seg sammen uansett hvor de er. Men litt blandede tanker om maten. Litt spesielle smaker, og noe litt sært. Og et par innsigelser på service. Terningkastet blir derfor denne gangen 4.

Passer for: folk som ikke er kresne og lyst å prøve litt «røffere» mat. Bedre for en lystig gjeng enn en intim date.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler